Οικονομία

Ασιατικές αγορές: Ημέρα… ρευστοποιήσεων! Κόντρα στην τάση ο Nikkei

Ασιατικές αγορές: Ημέρα… ρευστοποιήσεων! Κόντρα στην τάση ο Nikkei
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Απώλειες σημειώνουν σήμερα, Δευτέρα 23.03.2020, οι ασιατικές αγορές καθώς οι φόβοι για τον οικονομικό αντίκτυπο της παγκόσμιας εξάπλωσης του κορονοϊού εξακολουθούν να επιβαρύνουν την επενδυτική ψυχολογία.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε lockdown εντός των επόμενων δύο ημερών. Ως αποτέλεσμα, οι μετοχές του χρηματιστηρίου της χώρας κατέγραψαν τη χειρότερη επίδοση στην ιστορία τους.

Στην Ινδία, ο Nifty 50 κάνει “βουτιά” άνω του 11%, ενώ στη Σιγκαπούρη ο Straits Times Index έχασε 7,3%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 5,61% στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2012, με όλους τους κλάδους στο κόκκινο. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόζει πιο αυστηρούς ελέγχους και έκλεισε παμπ, εστιατόρια και καζίνο.

Μεγάλη πτώση σημειώνουν και οι μετοχές στη Νότια Κορέα, με τον Kospi να υποχωρεί 5,3%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng υποχωρεί 4,45%. Πτώση σημειώνουν και οι δείκτες στην ηπειρωτική Κίνα, με τον Shanghai Composite στο -3,11%.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 πήγε κόντρα στην τάση, καταγράφοντας κέρδη 1,62%. Οι επενδυτές φαίνεται να παίρνουν θάρρος από την πιθανότητα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή να αναβάλει αντί να ακυρώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι μια αναβολή μπορεί να αποδειχθεί αναπόφευκτη, καθώς Καναδάς και Αυστραλία ανακοίνωσαν ότι δεν θα στείλουν τους αθλητές τους εκτός εάν οι Αγώνες αναβληθούν για ένα έτος.

“Το οικονομικό κόστος του Covid-19 αρχίζει να αποκαλύπτεται”, έγραψε ο Richard Yetsenga, επικεφαλής οικονομολόγος της ANZ σε note του. “Έχουμε υποβαθμίσει σημαντικά τις προβλέψεις μας για την ανάπτυξη  για τις G3 (ΗΠΑ, Ευρωζώνη, Κίνα), με τις ΗΠΑ να αναμένεται να καταγράψουν τη χειρότερή τους επίδοση από το 1946”.

Ο κορονοϊός εξακολουθεί να εξαπλώνεται ταχέως, με τον αριθμό των προσβληθέντων να ξεπερνά πλέον τους 294.000 και τον αριθμό των νεκρών να είναι πάνω από 12.900.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X