Αθλητισμός

Ανατροπή με τον Τζόκοβιτς: «Είχε νοσήσει από κορονοϊό πριν έναν μήνα»

Ανατροπή με τον Τζόκοβιτς: «Είχε νοσήσει από κορονοϊό πριν έναν μήνα»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς «προσβλήθηκε από τον κορονοϊό τον περασμένο μήνα, αλλά δεν παρουσίαζε συμπτώματα και είχε γραπτή άδεια από το τμήμα μετανάστευσης της Αυστραλίας προτού ταξιδέψει στη χώρα, με ιατρική εξαίρεση από τους κανόνες εμβολιασμού του», ανέφεραν οι δικηγόροι του σε δικαστήριο το Σάββατο.

Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση στην Αυστραλία μετά την ακύρωση της βίζας του, είχε το πρώτο θετικό τεστ για κορονοϊό στις 16 Δεκεμβρίου 2021, αλλά 14 ημέρες αργότερα «δεν είχε πυρετό ή αναπνευστικά συμπτώματα του COVID-19 τις τελευταίες 72 ώρες», αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο.

Έπειτα, σύμφωνα πάντα με τους δικηγόρους του, την 1η Ιανουαρίου, ο Σέρβος αθλητής έλαβε «ένα έγγραφο από το Υπουργείο Εσωτερικών (το οποίο) ενημέρωνε τον Τζόκοβιτς ότι “οι απαντήσεις του υποδεικνύουν ότι πληροί τις προϋποθέσεις για άφιξη χωρίς καραντίνα στην Αυστραλία», συμπληρώνεται στα έγγραφα που κατέθεσαν οι δικηγόροι του, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σημειώνεται πως ο Τζόκοβιτς, ο οποίος είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, δεν έχει αποκαλύψει ποτέ τι έχει κάνει με τον εμβολιασμό του.

Μάλιστα, αμφισβητεί την ακύρωση της βίζας στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας με την ελπίδα να αγωνιστεί στο 21ο Grand Slam του στο Australian Open που ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζόκοβιτς έχει ασκήσει έφεση εναντίον της απόφασης των Αυστραλών και τη Δευτέρα (10/01) θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου, μια βδομάδα πριν από την έναρξη του Γκραν Σλαμ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X