Αθλητισμός

EuroBasket 2022 -Ισπανία – Γαλλία: Η ώρα και το κανάλι του τελικού

EuroBasket 2022 -Ισπανία – Γαλλία: Η ώρα και το κανάλι του τελικού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η αυλαία του EuroBasket 2022 πρόκειται να πέσει, το βράδυ της Κυριακής (18/09), με τη διεξαγωγή του τελικού, στο Βερολίνο, όπου η Ισπανία και η Γαλλία πρόκειται να αναμετρηθούν. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 21:30 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1 και τη διαδικτυακή πλατφόρμα της, το ERTFLIX.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΙΣΠΑΝΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ

Ισπανία, «εθισμένη» στα μετάλλια

Αν και με ανανεωμένη σύνθεση, η Εθνική Ισπανίας δεν συγκαταλεγόταν στα φαβορί για κάποιο μετάλλιο πριν από την έναρξη του EuroBasket 2022 ωστόσο κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τη σχολή μπάσκετ που έχει, καθώς και τον… «εθισμό» της να κερδίζει. Ως εκ τούτου, η ομάδα θα διεκδικήσει ακόμα ένα μετάλλιο σε σημαντική διοργάνωση.

Έτσι, η Ισπανία προκρίθηκε από τον όμιλο της Τιφλίδας έχοντας 4 νίκες και μία ήττα και στη φάση των «16» υπέταξε τη Λιθουανία στην παράταση με 102-94 και στα προημιτελικά επικράτησε της Φινλανδίας με 100-90. Ακόμα, στην ημιτελική φάση, η Ισπανία νίκησε τη Γερμανία με 91-96 ύστερα από έναν αγώνα-θρίλερ και έτσι οι διοργανωτές έμειναν εκτός μεγάλου τελικού, παρότι είχαν καταφέρει να αποκλείσει την Ελλάδα στους «8» της διοργάνωσης.

Γαλλία, παρούσα σε ακόμα έναν τελικό

Σε αντίθεση με την Ισπανία, η Γαλλία ήταν μεταξύ των φαβορί για κάποια διάκριση στο EuroBasket 2022 και έτσι επιβεβαίωσε τις προσδοκίες, φτάνοντας σε ακόμα έναν τελικό. Δείχνοντας, λοιπόν, χαρακτήρα καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, οι «τρικολόρ» είναι μια ανάσα από το χρυσό μετάλλιο.

Αναλυτικά, η Γαλλία προκρίθηκε από τον όμιλο της Κολονίας, σημειώνοντας τρεις νίκες και δύο ήττες. Στη φάση των «16», οι «τρικολόρ» επικράτησαν της Τουρκίας με 86-87 στην παράταση και στα προημιτελικά ξεπέρασαν το εμπόδιο της Ιταλίας με 93-85 και πάλι στην παράταση. Για να μπορέσει να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, η Γαλλία έπρεπε να νικήσει την Πολωνία, την οποία και συνέτριψε με 54-95.

Προηγείται χρονικά ο «μικρός τελικός»

Εντούτοις, πριν από τον τελικό για το χρυσό μετάλλιο, θα γίνει αυτός για το χάλκινο ανάμεσα στη διοργανώτρια Γερμανία και στην ομάδα-έκπληξη του φετινού EuroBasket, στην Πολωνία. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 18:15 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ3 και τη διαδικτυακή πλατφόρμα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, το ERTFLIX.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΠΟΛΩΝΙΑ [επιλέξτε το κανάλι της ΕΡΤ3]

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X