Facebook Twitter Viber Messenger WhatsApp E-mail |
Αβγά με σπανάκι και μανιτάρια στο φούρνο μας προτείνει ο Φάνης Κασσούλας.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 κιλό σπανάκι
40 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
15 γρ. σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
80 γρ. βούτυρο
500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε λεπτές φέτες
450 γρ. κρέμα γάλακτος
2 γρ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
12 μεγάλα αβγά
60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι μαύρο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε τη μισή ποσότητα σπανάκι, μέχρι να μαλακώσει λίγο, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε στη συνέχεια και το υπόλοιπο σπανάκι και ανακατεύουμε λίγο. Μαγειρεύουμε με το καπάκι σε μέτρια προς ψηλή θερμοκρασία για 2 λεπτά ακόμα. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε σε σουρωτήρι και στραγγίζουμε με τα χέρια μας μαλακά, ώστε να φύγει όσο πιο πολύ νερό γίνεται. Κόβουμε σε κομμάτια με τα χέρια μας.
Σκουπίζουμε την κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αυξάνουμε τη θερμοκρασία. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να εξατμιστεί το περισσότερο υγρό τους, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, το σπανάκι και φέρνουμε ξανά σε βρασμό. Απομακρύνουμε από την εστία.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και κάνουμε 12 ανοίγματα στο μείγμα, ώστε στο καθένα να χωράει ένα αβγό. Καλό είναι να φτιάξουμε ένα πιο ψηλό τείχος στις άκρες κάθε ανοίγματος, ώστε τα αβγά να μην ενωθούν κατά το ψήσιμο.
Μέχρι το σημείο αυτό: μπορούμε να διατηρήσουμε στο ψυγείο καλύπτοντας με μεμβράνη για μερικές ώρες ή και μέχρι μία ημέρα.
Μισή ώρα πριν το ψήσιμο προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C. Σπάμε ένα αβγό σε κάθε άνοιγμα. Ψήνουμε, μέχρι να σφίξουν τα ασπράδια και ο κρόκος να είναι ακόμα μαλακός, από 15 έως 30 λεπτά.*
Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και παρμεζάνα. Σερβίρουμε αμέσως.
*Είναι σχεδόν αδύνατο να ψηθούν όλα τα αβγά ομοιόμορφα. Συνήθως τα αβγά στο κέντρο ψήνονται πιο αργά από αυτά στις άκρες και επομένως θα είναι πιο μαλακά.
Κέικ με μήλα και καρύδια! από τον σεφ Φάνη Κασσούλα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μητσοτάκης σε Βόρεια Μακεδονία: Ο δρόμος προς την Ευρώπη θα κλείσει αν δεν γίνει σεβαστή η Συμφωνία των Πρεσπών
Μέγας Αλέξανδρος: Η τεχνητή νοημοσύνη μας δείχνει πως ήταν ο στρατηλάτης (βίντεο)
Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον 50χρονο
Τέλος το πενθήμερο: Εξαήμερη εργασία από 1η Ιουλίου – Πώς θα πληρώνεται
Τεχνητή Νοημοσύνη: Μελετά το πρόσωπό μας και “καρφώνει” τις πολιτικές πεποιθήσεις.
Τζένιφερ Λόπεζ- Μπεν Άφλεκ: Έτσι γράφτηκε το τέλος στο γάμο τους
ΑNT1: Τέλος η Μαρία Αναστασοπούλου από το Καλημέρα Ελλάδα
Ολες οι Ειδήσεις
- Μητσοτάκης σε Βόρεια Μακεδονία: Ο δρόμος προς την Ευρώπη θα κλείσει αν δεν γίνει σεβαστή η Συμφωνία των Πρεσπών
- Μέγας Αλέξανδρος: Η τεχνητή νοημοσύνη μας δείχνει πως ήταν ο στρατηλάτης (βίντεο)
- Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον 50χρονο
- Τέλος το πενθήμερο: Εξαήμερη εργασία από 1η Ιουλίου – Πώς θα πληρώνεται
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Μελετά το πρόσωπό μας και “καρφώνει” τις πολιτικές πεποιθήσεις.
- Τζένιφερ Λόπεζ- Μπεν Άφλεκ: Έτσι γράφτηκε το τέλος στο γάμο τους
- ΑNT1: Τέλος η Μαρία Αναστασοπούλου από το Καλημέρα Ελλάδα
- Λαμία/ Μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών σε σχολείο: «Το παιδί διπλώθηκε από τον πόνο»
- Πυραμίδες στην Αίγυπτο/ Λύθηκε το μυστήριο: Ερευνητές ανακάλυψαν γιατί χτίστηκαν στην έρημο
- Λάρισα: Μητέρα χαροπαλεύει γιατί έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία μετά τη γέννα