Αθλητισμός

Bundesliga: Δεν έχει προηγούμενο η μάχη για την κορυφή

Bundesliga: Δεν έχει προηγούμενο η μάχη για την κορυφή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πολλές φορές το γερμανικό πρωτάθλημα έχει χαρακτηριστεί ως ένα απ’ τα πιο συναρπαστικά στην Ευρώπη αφού υπάρχει η κυριαρχία της Μπάγερν Μονάχου. Αυτό που συμβαίνει ωστόσο στο ξεκίνημα της τρέχουσας σεζόν δεν έχει προηγούμενο στην Bundesliga καθώς ούτε μία, ούτε δύο αλλά εννέα ομάδες βρίσκονται σε τροχιά κορυφής.

Είναι ενδεικτικό ότι η διαφορά που χωρίζει τους δύο πρώτους από την ένατη Λεβερκούζεν είναι μόλις δύο βαθμοί. Μάλιστα στην κορυφή της βαθμολογίας δεν βρίσκεται η συνήθης ύποπτη Μπάγερν, ούτε καν η Ντόρτμουντ αλλά η Γκλάντμπαχ και η Βόλφσμπουργκ που έχουν από 16 βαθμούς.

Ακολουθούν με 15 η ομάδα της Βαυαρίας κι ο σύλλογος της Βεστφαλίας, που είναι και τα παραδοσιακά φαβορί για τον τίτλο, και η Λειψία, ενώ έπονται με 14 βαθμούς η Φράιμπουργκ, η Σάλκε, η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και η Λεβερκούζεν.

Ακόμη και η δέκατη Χέρτα με την ενδέκατη Χόφενχαϊμ βρίσκονται στο -5 από την κορυφή γεγονός που τις καθιστά επίσης διεκδικήτριες του τίτλου.

Για να γίνει ακόμη καλύτερα αντιληπτό πόσο αμφίρροπη είναι η μάχη στην εφετινή Bundesliga, αρκεί να δει κανείς πως πέραν της Βόλφσμπουργκ δεν υπάρχει άλλη αήττητη ομάδα έπειτα από οχτώ αγωνιστικές. Ακόμη κι οι «Λύκοι» όμως έχουν τέσσερις ισοπαλίες, όπως τέσσερις… γκέλες έχουν και όλες οι ομάδες από την τρίτη ως και την ένατη θέση.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο (19-20/10) η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League, Μπάγερν έχασε έδαφος στην έδρα της τρίτης από το τέλος στη βαθμολογία, Αουγκσμπουργκ (2-2), η προπορευόμενη Γκλάντμπαχ ηττήθηκε (1-0) από την Ντόρτμουντ, η Λειψία και η Βόλφσμπουργκ αναδείχθηκαν ισόπαλες (1-1), η Φράιμπουργκ και η Σάλκε έχασαν (2-0) από Ουνιόν και Χόφενχαϊμ και η Αϊντράχτ επικράτησε 3-0 της Λεβερκούζεν.

Βαθμολογία

Δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία στην Bundesliga έπειτα από οχτώ αγωνιστικές:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X