Κοινωνία

Πώς κινείται το μετρό σήμερα 20/2 – Στην Αθήνα οι αγρότες

Πώς κινείται το μετρό σήμερα 20/2 – Στην Αθήνα οι αγρότες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μετρό: Οι αγρότες φτάνουν σήμερα Τρίτη 20/2 στην Αθήνα όπου θα πραγματοποιήσουν μεγάλο συλαλλητήριο στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ήδη, από χθες, έχουν συγκεντρωθεί στο Κάστρο Βοιωτίας και σήμερα θα ξεκινήσουν όλοι μαζί, για να καταλήξουν γύρω στο μεσημέρι-απόγευμα στην Αττική και να διαδηλώσουν μέχρι το Σύνταγμα.

Εκτός από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν τεθεί σε ισχύ, υπάρχουν ανακοινώσεις και για τον τρόπο που θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς, αλλά και για το μετρό που θα δώσει τις λύσεις για όσους πρέπει να κατέβουν σήμερα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα θα είναι αποκλεισμένη μετά τις 4 το απόγευμα, αλλά και από νωρίτερα θα κλείνουν δρόμοι στην Αττική, καθώς θα κατευθύνονται προς το Σύνταγμα οι αγρότες.

Πιο αναλυτικά, όπως είπε στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, η είσοδος των αγροτών στην Αθήνα αναμένεται μετά τις 12:00.

Η κ. Δημογλίδου εξήγησε ότι δεν πρόκειται να κλείσει το μετρό σήμερα, εκτός εάν προκύψουν έκτακτοι λόγοι ασφάλειας. Τότε, ενδεχομένως, να κλείσει κάποια στάση του μετρό που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

Οι κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα σήμερα – Χάρτης
Το κονβόι των αγροτών θα κινηθεί με συνοδεία περιπολικών. Τα τρακτέρ θα κινούνται αποκλειστικά στη δεξιά λωρίδα της εθνικής οδού για να μην υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε επίσης πως τα πούλμαν που θα μεταφέρουν αγρότες στην Αθήνα, θα σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο, για να μην επιβαρυνθεί επιπλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθήνα.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.
Η κα Δημογλίδου μίλησε και για τον παρακάτω χάρτη που δημιούργησε η ΕΛΑΣ με τη διαδρομή των αγροτών. Σύμφωνα με την ίδια, οι διαδρομές που έχουν ακολουθήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή οι αγρότες θα δίνονται στην κυκλοφορία κανονικά μετά το πέρασμά τους. Εκτός αν υπάρχει κάποια έκτακτη ανάγκη και πρέπει κάποιος δρόμος για κάποια λεπτά να ξανακλείσει.

Δείτε τον χάρτη με τους δρόμους που θα κινηθούν οι αγρότες:

Τι ισχύει για λεωφορεία και τρόλεϊ

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ ενημερώνει τους πολίτες πως λόγω των κλειστών δρόμων για το παναγροτικό συλλαλητήριο πολλά από τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ θα επηρεαστούν από το μεσημέρι της Τρίτης έως και το μεσημέρι της Τετάρτης, αφού στο κέντρο της Αθήνας θα ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Προς το παρόν ο ΟΑΣΑ δεν έχει κάνει ανακοινώσεις για τα δρομολόγια, ωστόσο, οι γραμμές που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας (λ. Αμαλίας, Ομόνοια, Πανεπιστημίου, Σταδίου κτλ.), τόσο τα λεωφορεία όσο και τα τρόλεϊ, σίγουρα θα επηρεαστούν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X