Διεθνή

36 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα

36 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 19 τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο σήμερα το πρωί ξέφυγε από την πορεία του σε αυτοκινητόδρομο του υπό ινδική διοίκηση Κασμίρ και έπεσε σε χαράδρα 200 μέτρων, καταλήγοντας σε παλαιότερο εγκαταλελειμμένο δρόμο της περιοχής. Οι τραυματίες ήδη έχουν μετακομιστεί σε κοντινά νοσοκομεία, με έξι από αυτούς να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Κάτοικοι των κοντινών χωριών και αρμόδιοι των τοπικών αρχών βρίσκονται στο σημείο του ατυχήματος για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους επιζώντες.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε τα συλληπητήρια του στους οικείους των θυμάτων και ανακοίνωσε οικονομικές αποζημιώσεις για τους κοντινότερους συγγενείς των νεκρών και τους τραυματίες.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος του λεωφορείου που εκτελούσε ένα τοπικό δρομολόγιο μεταξύ των πόλεων Κιστβάρ και Τζαμμού.

Η Ινδία παρουσιάζει από τους υψηλότερους στον κόσμο δείκτες θανάτων στο οδικό δίκτυο, με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες να καταγράφονται κάθε χρόνο. Τα περισσότερα ατυχήματα οφείλονται στην απρόσεκτη οδήγηση, τη φτωχή οδική συντήρηση και το γερασμένο στόλο των οχημάτων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X