Διεθνή

Άγνωστη ασθένεια έχει σκοτώσει πάνω από 160 παιδιά στο Κονγκό από τα τέλη Αυγούστου

Άγνωστη ασθένεια έχει σκοτώσει πάνω από 160 παιδιά στο Κονγκό από τα τέλη Αυγούστου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 165 παιδιά έχουν πεθάνει από τα τέλη Αυγούστου εξαιτίας άγνωστης ασθένειας στα νοτιοδυτικά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, όπως μεταδίδει το τοπικό Μέσο, Actualite, επικαλούμενο αξιωματούχους.

Η ασθένειας εμφανίστηκε αρχικά στην πόλη Γκούνγκου, στην επαρχία Κβίλου, τον Αύγουστο, προσβάλλοντας παιδιά έως πέντε ετών. Ο επικεφαλής του τομέα υγείας της περιφέρειας Ζαν Πιερ Μπασάκε φέρεται να δήλωσε ότι κάποια από τα άρρωστα παιδιά εκδήλωσαν συμπτώματα που έμοιαζαν με ελονοσία.

«Φαίνεται σαν ελονοσία και τα rapid test επέστρεψαν θετικά, ωστόσο, εκτός από ελονοσία κάποια (σ.σ. παιδιά) εκδήλωσαν ασθένεια για την οποία δεν γνωρίζουμε τίποτα απολύτως και προκαλεί αναιμία» ανέφερε ο Μπασάκε.

Το υπουργείο Υγείας της Κβίλου δεν έχει αρχίσει ακόμα να διερευνά την πηγή της νόσου και εξετάζει μέτρα, ανέφερε ο υπουργός.

Ο επικεφαλής της αγροτικής κοινότητας Αλέν Ντζάμπα, δήλωσε στην εφημερίδα ότι η ασθένεια σκοτώνει κατά μέσο όρο τέσσερα παιδιά κάθε ημέρα στα χωριά Λότζο Μουνένε και Κιντζάμπα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X