Διεθνή

Ανδρας ζει μόνος σε ένα νησί χωρίς ρεύμα και νερό – Πώς περνά τον χρόνο του

Ανδρας ζει μόνος σε ένα νησί χωρίς ρεύμα και νερό – Πώς περνά τον χρόνο του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένας 38χρονος άνδρας εγκατέλειψε τα πάντα, για να ζήσει μόνος σε ένα ήρεμο νησί. Προτρέπει όποιον σκέφτεται να κάνει μια ανάλογη αλλαγή, να το τολμήσει.

Μετά τον θάνατο ενός στενού φίλου του, ο Σάιμον Πάρκερ θέλησε να πραγματοποιήσει μια αλλαγή στη ζωή του. Δεν ήξερε ότι αυτή θα ήταν να ζει ολομόναχος σε ένα νησί.

Ο 38χρονος πρώην μηχανικός αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας της Βρετανίας, πήρε την απόφαση να αφήσει τα πάντα πίσω του και να ζήσει μόνος στο Flat Holm, ανοιχτά των ακτών της Ουαλίας.

«Ήταν μια προσφορά που δεν μπορούσα να αγνοήσω», εξομολογήθηκε, μιλώντας στο BBC ο Πάρκερ, που είναι ο φύλακας του νησιού και ο άνθρωπος που λειτουργεί τη μοναδική παμπ που βρίσκεται εκεί.

Το Flat Holm βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων μιλίων από τις ακτές του Κάρντιφ, δεν έχει δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, ούτε τρεχούμενο νερό.

Ως φύλακας, ο Πάρκερ βοηθά στην προστασία του νησιού, κάνει χειρωνακτικές εργασίες, κάνει τον μπάρμαν και ενίοτε και τον ξεναγό στους επισκέπτες του νησιού.

Ο ίδιος περνά τις ημέρες του παρακολουθώντας πτηνά, προετοιμάζοντας το νησί για την κάθε εποχή.

Ορισμένες φορές μέσα στον χρόνο πηγαίνουν στο νησί τουρίστες και εθελοντές, αλλά συνήθως ο άνδρας περνά τις ημέρες μόνος του.

«Πέρασα μερικά άσχημα χρόνια και έχασα τον εαυτό μου», λέει ο Πάρκερ, αναφερόμενος στην περίοδο μετά τον θάνατο του στενού φίλου του, γεγονός που τον οδήγησε να πάρει την απόφαση να εγκατασταθεί στο νησί.

«Δεν μπορούν να πουν πολλοί ότι ζουν σε ένα τέτοιο μέρος. Είμαι κατά κάποιο τρόπο μόνος μου, οπότε υπάρχει ένας φόβος, αλλά αγαπώ τις προκλήσεις», συνέχισε ο ίδιος.

Από τον Μάρτιο, που ζει εκεί, έχει μάθει πολλά για το νησί, το περιβάλλον, αλλά κυρίως έχει μάθει πολλά για τον εαυτό του.

Ο ίδιος, μάλιστα, προτρέπει όποιον σκέφτεται να κάνει μια ανάλογη αλλαγή, να το τολμήσει.

«Η ζωή είναι μικρή, απλά κάντε το», αναφέρει χαρακτηριστικά ο άνδρας. «Ικανοποιήστε το παιδί μέσα σας και μπορεί να καταλήξετε σε ένα τέτοιο μέρος», συμπληρώνει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X