Διεθνή

Αυτό το ρολόι κοστίζει… 500.000 ευρώ! (pics)

Αυτό το ρολόι κοστίζει… 500.000 ευρώ! (pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το ρολόι Récital 22 Grand Récital είναι η νέα σειρά της ελβετικής Bovet και έρχεται σε δύο εκδόσεις. Αμφότερες… πανάκριβες!

Η μία έκδοση είναι σε κόκκινο χρυσό και μια σε πλατίνα για το ρολόι, με το κόστος της να ανέρχεται στα 460.000 ευρώ και 500.000 ευρώ αντίστοιχα.

Γιατί είναι τόσο… πανάκριβο αυτό το ρολόι;

Σύμφωνα με τον Τζακ Φόρστερ αρχισυντάκτη του ειδικευμένου site Hodinkee, τα περισσότερα ακριβά ρολόγια είναι ακριβά επειδή έχουν πολύτιμούς λίθους που αυξάνουν σημαντικά το κόστος. Στην περίπτωση του Récital 22 Grand Récital, ωστόσο η ακριβή τιμή οφείλεται στην ποιότητα της κατασκευής του καθώς και στο χρόνο που απαιτείται.

Τα ρολόγια Bovet παράγονται πάντα σε μικρούς αριθμούς λόγω της πολυπλοκότητας των μηχανισμών τους. Είναι ενδεικτικό ότι θα κυκλοφορήσουν μόλις 60 κομμάτια της συγκεκριμένης σειράς παγκοσμίως. Και μάλιστα η παραγωγή τους γίνεται σιγά – σιγά ακριβώς λόγω της λεπτοδουλειάς που απαιτείται για τα συγκεκριμένα ρολόγια.

ρολόι

Το… trademark

Το διακοσμητικό χαρακτηριστικό που αποτελεί «σήματα κατατεθέν» για τη Bovet είναι το εξαιρετικό βάψιμο των μηχανισμών του ρολογιού. Το κεντρικό χαρακτηριστικό του ρολογιού είναι ένα ημισφαίριο που αναπαριστά τη Γη όπως φαίνεται πάνω από τον Βόρειο Πόλο. Το βάψιμο έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνεται η εντύπωση ότι τα σύννεφα κινούνται πάνω από τους ωκεανούς και τις ηπείρους. Γύρω από τη «Γη» υπάρχει μια σφαιρική απεικόνιση του φεγγαριού που είναι χωρισμένη σε φωτεινό και σκοτεινό ημισφαίριο. Έτσι φαίνεται η φάση της Σελήνης.

Στο πίσω μέρος του ρολογιού υπάρχει ένας μηχανισμός που λειτουργεί σαν «αέναο ημερολόγιο». Είναι ένας μηχανισμός που γνωρίζει την διαφορά μεταξύ ενός δίσεκτου και μη δίσεκτου έτους και προχωρά την ημερομηνία σωστά στο τέλος κάθε μήνα, ανάλογα με το αν έχει 30 ή 31 ημέρες.

Στο σύνολο του το συγκεκριμένο ρολόι έχει 705 εξαρτήματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X