Διεθνή

Brexit: Καθοριστική η σημερινή συνάντηση Μέι – Γιούνκερ

Brexit: Καθοριστική η σημερινή συνάντηση Μέι – Γιούνκερ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στις Βρυξέλλες θα συναντηθούν σήμερα, Τετάρτη 21.11.2018, η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι  με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Κι αυτό ούτως ώστε να ολοκληρώσουν την πολιτική διακήρυξη για τις μελλοντικές σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου-Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κι αυτό διότι οι προσπάθειες των σκληρών… Brexit-ers για να την ανατρέψουν τελικά απέτυχαν.

Οι εξελίξεις για το Brexit

Εκπρόσωπος της Μέι δήλωσε ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να προβλέψουν πότε θα εμφανιστεί το τελικό σχέδιο της συμφωνίας για το Brexit, παρόλο που οι εμπλεκόμενοι στις Βρυξέλλες αναμένουν ότι ένα σχέδιο θα αρχίσει να κυκλοφορεί την Πέμπτη σε μια περιορισμένη ομάδα αξιωματούχων μετά τη συνάντηση Γιούνκερ-Μέι.

Και οι δύο πλευρές αγωνίζονται να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις εγκαίρως για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Κυριακή, όπου η συμφωνία για το Brexit πρόκειται να οριστικοποιηθεί μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των 27 χωρών που παραμένουν στην ΕΕ, αν και η Μέι θα πρέπει στη συνέχεια να περάσει τη συμφωνία μέσω του κοινοβουλίου τη στιγμή που δεκάδες Συντηρητικοί βουλευτές είπαν ότι δεν μπορούν να την υποστηρίξουν.

Το υπουργικό συμβούλιο συζήτησε την πολιτική δήλωση σε μια συνεδρίαση διάρκειας δυόμισι ωρών, με τα Βρετανικά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι η συνάντηση ήταν «σχετικά ήρεμη», ενώ οι ανώτεροι υπουργοί ήταν ιδιαίτερα πρόθυμοι να βρουν τρόπους να πουλήσουν τη συμφωνία στους Συντηρητικούς συναδέλφους τους.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ οι Βουλευτές που θεωρούνται «Brexiters» αναζητούσαν τρόπους για να υποστηρίξουν τη συμφωνία και ελπίζουν ότι η Μέι θα μπορούσε να διευκρινίσει τις αμφισβητούμενες πτυχές της προσθέτοντας επεξηγηματικά παραρτήματα μετά την επίσκεψή της στις Βρυξέλλες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X