Διεθνή

Brexit: Με την πλάτη στον τοίχο η Μέι! Ποια τα επόμενα βήματά της

Brexit: Με την πλάτη στον τοίχο η Μέι! Ποια τα επόμενα βήματά της
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξετάζει να δώσει την ευκαιρία στους βουλευτές να ψηφίσουν με τη λεγόμενη διαδικασία ενδεικτικών ψηφοφοριών για να βρεθεί μια διέξοδος στο Brexit, σύμφωνα με τον πολιτικό αρχισυντάκτη της εφημερίδας Telegraph.

«Η Τερέζα Μέι αναμένεται να αποκαλύψει σχέδια για τη διεξαγωγή ενδεικτικών ψηφοφοριών», ανέφερε ο Στίβεν Σουίνφορντ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα δοθούν τη Δευτέρα το πρωί σε ανώτερους υπουργούς έγγραφα με διαφορετικές επιλογές: «Συμφωνία της Μέι, Brexit χωρίς συμφωνία, νέο δημοψήφισμα, ανάκληση του Άρθρου 50, μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την τελωνιακή ένωση και παραμονή στην ενιαία αγορά της ΕΕ».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η εφημερίδα Sun στο φύλλο της Δευτέρας στο κύριο άρθρο της αναφέρει ότι η Μέι πρέπει να ανακοινώσει την παραίτησή της μόλις η συμφωνία της για το Brexit εγκριθεί και το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ΕΕ.

«Τέλος χρόνου Τερέζα», γράφει το πρωτοσέλιδο της Sun.

Brexit – Συνάντηση με αντάρτες βουλευτές στο Τσέκερς

Με ανώτερους συνεργάτες της και αντάρτες βουλευτές υποστηρικτές του Brexit συναντήθηκε η Βρετανίδα Πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, την Κυριακή, στην εξοχική κατοικία της, έτσι ώστε να συζητήσουν τη στρατηγική της αλλά και το αν υπάρχει επαρκής υποστήριξη για να θέσει σε ακόμη μία ψηφοφορία τη συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ, αυτή την εβδομάδα.

Οπως μεταδίδει το Reuters, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ σημείωσε ότι «η Πρωθυπουργός και υπουργοί της συναντήθηκαν σήμερα στο Τσέκερς για μακρές συνομιλίες με ανώτερους συνεργάτες για την υλοποίηση του Brexit».

Λονδίνο: Μαζική πορεία κατά του Βrexit

«Στη συνάντηση συζητήθηκε ένα εύρος θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του αν υπάρχει επαρκής στήριξη στη Βουλή των Κοινοτήτων για να φέρει ξανά μία ουσιαστική ψηφοφορία αυτή την εβδομάδα».

Oπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης, ειπώθηκε στη Μέι ότι για να περάσει η συμφωνία της, πρέπει να θέσει ένα χρονοδιάγραμμα αποχώρησης από τη Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο εκπρόσωπός της σημείωσε ότι δεν θα κάνει άλλα σχόλια για τις συνομιλίες της Κυριακής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η μοναδική ευκαιρία της βρετανίδας πρωθυπουργός το κοινοβούλιο να εγκρίνει τη Συμφωνία της, είναι να ορίσει μια ημερομηνία για την αποχώρησή της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X