Διεθνή

Γαλλία – Μπορεί το Tinder να πείσει τους νέους ψηφοφόρους να προσέλθουν στην κάλπη;

Γαλλία – Μπορεί το Tinder να πείσει τους νέους ψηφοφόρους να προσέλθουν στην κάλπη;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 200 χρόνια έχουν περάσει από τη Γαλλική Επανάσταση και θα έλεγε κανείς ότι η Δημοκρατία στη Γαλλία έχει γνωρίσει καλύτερες μέρες. Ειδικά οι νέοι ψηφοφόροι φαίνεται να αδιαφορούν πλέον για τις εκλογικές αναμετρήσεις. Το περασμένο καλοκαίρι, στις περιφερειακές εκλογές, το ποσοστό αποχής στις ηλικίες 18 έως 25 ετών ξεπέρασε κάθε αρνητική πρόβλεψη, φτάνοντας το 87%. Με άλλα λόγια σχεδόν εννέα στους δέκα νέους ψηφοφόρους δεν θέλησαν καν να εμφανιστούν στο εκλογικό τμήμα.

Αλλά και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, τον Ιούνιο του 2017, το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών είχε καταγράψει νέο ρεκόρ αποχής και μάλιστα για το σύνολο των ψηφοφόρων. Στον πρώτο γύρο ούτε το 50% δεν είχε προσέλθει στην κάλπη για να εκλέξει τα νέα μέλη της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης. Μέχρι στιγμής τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν βρει λύσεις για να αντιμετωπίσουν την αδιαφορία των ψηφοφόρων. Τώρα η ΜΚΟ «A voté» («Έχει ψηφίσει») προτείνει μία λύση, σε συνεργασία με το …Tinder, τη γνωστή ηλεκτρονική πλατφόρμα γνωριμιών.

Μπορεί το Tinder να πείσει τους νέους γάλλους ψηφοφόρους να προσέλθουν στην κάλπη;

Στις επόμενες εβδομάδες και μέχρι τις εκλογές το Tinder θα προσπαθήσει να φέρει στο …φιλότιμο εκατομμύρια χρήστες της εφαρμογής. Όποιος μπαίνει στο προφίλ του θα βλέπει μία ειδοποίηση που θα λέει: «Αν ετοιμάζεσαι για ραντεβού κοντά στο σπίτι σου, τότε πήγαινε να ψηφίσεις κιόλας κοντά στο σπίτι σου». Η συγκεκριμένη ειδοποίηση θα παραπέμπει με link στην ιστοσελίδα της ΜΚΟ «A voté», που θα δίνει περαιτέρω πληροφορίες για την επικαιροποίηση στοιχείων στους εκλογικούς καταλόγους. «Η καταχώρηση λανθασμένων στοιχείων είναι ένα εμπόδιο για τη συμμετοχή στις εκλογές κι εμείς θέλουμε να παραμερίσουμε αυτό το εμπόδιο» δηλώνει ο Ντόριαν Ντρέιγ, ιδρυτικό μέλος της «A voté»…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X