Διεθνή

Η Γάζα σε πολιορκία- Nετανιάχου: «Αυτό που θα κάνουμε θα μείνει στην Ιστορία» (vid)

Η Γάζα σε πολιορκία- Nετανιάχου: «Αυτό που θα κάνουμε θα μείνει στην Ιστορία» (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Γάζα σε πολιορκία: Μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας άρχισε το Ισραήλ στον απόηχο των μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων από την Χαμάς.

Σημειώνεται ότι Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η Χαμάς ήθελε πόλεμο και θα τον έχει.

Μιλώντας χθες με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος του Ισραήλ τον ενημέρωσε ότι η χώρα του δεν έχει άλλη επιλογή από το να ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.

«Πρέπει να μπούμε μέσα» φέρεται να είπε ο Ισραηλινός ηγέτης, σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ ενώ τους συνιστά να ελέγξουν πού βρίσκεται το πλησιέστερο καταφύγιο και να διασφαλίσουν ότι έχουν προσβασιμότητα σε αυτό.

Σε διάγγελμά του, ο Νετανιάχου διαβεβαίωσε πως όταν αυτός ο πόλεμος τελειώσει, οι εχθροί του εβραϊκού κράτους θα συνειδητοποιήσουν πως «ήταν τρομερό λάθος να επιτεθούν στο Ισραήλ». «Αυτό που θα πάθουν θα τους συνετίσει για πολλές γενιές», υποστήριξε.

ΗΠΑ: Δεν θα αναπτύξουμε δυνάμεις

Τα ξημερώματα της Τρίτης, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν καμιά πρόθεση να αναπτύξουν δυνάμεις στο πεδίο μετά την επίθεση εναντίον του Ισραήλ που εξαπέλυσε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς. Ωσόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα προστατεύσει τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς απείλησε ότι θα αρχίσει να εκτελεί δημοσίως αιχμαλώτους Ισραηλινούς πολίτες, σε απάντηση για τυχόν νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε κατοικίες στη Γάζα.

Στη Μόσχα ο Μαχμούντ Αμπάς

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, αναμένεται να επισκεφθεί τη Μόσχα, μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει ιστορικά σχέσεις με αραβικές χώρες, το Ιράν, τη Χαμάς, καθώς και με το Ισραήλ, και χθες καταδίκασε τη βία και κατηγόρησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ πως αψηφά την ανάγκη να εγκαθιδρυθεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Οδηγίες στους Ισραηλινούς -Διακόπτεται κάθε παροχή ενέργειας, νερού και τροφίμων
Η διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου του Ισραηλινού Στρατού εξέδωσε οδηγίες στους πολίτες να βεβαιωθούν ότι είναι εφοδιασμένοι με τρόφιμα και νερό για τουλάχιστον 72 ώρες.

Οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν πως διακόπτουν κάθε παροχή ενέργειας, νερού, τροφίμων και ρεύματος στην περιοχή.

«Επιβάλλουμε απόλυτο αποκλεισμό στη Γάζα. Δεν θα υπάρχει ηλεκτρικό, φαγητό, νερό, καύσιμα, όλα κλείνουν. Μαχόμαστε με ανθρώπινα κτήνη και τα αντιμετωπίζουμε όπως τους αρμόζει» ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ.

https://twitter.com/ShehramKhaliq/status/1711468412671549933

Η απάντηση του Ισραήλ θα «αλλάξει τη Μέση Ανατολή»

«Η απάντηση του Ισραήλ στην άνευ προηγουμένου πολυεπίπεδη επίθεση από Παλαιστίνιους ενόπλους από τη Λωρίδα της Γάζας θα «αλλάξει τη Μέση Ανατολή», δήλωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Αργότερα ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter, νέο βίντεο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) που καταστρέφουν ολοσχερώς οικισμό στη Γάζα. «Ξεκινήσαμε. Το Ισραήλ θα κερδίσει» ήταν το σχόλιο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Το γραφείο του υπουργού Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ ανακοίνωσε ότι ο υπουργός διέταξε να αυξηθεί η ένταση των αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας, και ότι ενημερώθηκε πως όλοι οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας και το εφεδρικό προσωπικό αναφέρθηκαν για υπηρεσία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X