Διεθνή

ΗΠΑ: Άνετη επικράτηση Τραμπ στην Άιοβα – Στο πλευρό του και ο Ραμασουάμι

ΗΠΑ: Άνετη επικράτηση Τραμπ στην Άιοβα – Στο πλευρό του και ο Ραμασουάμι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο νικητής της πρώτης εσωκομματικής «μάχης» των Ρεπουμπλικάνων για το χρίσμα του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές.

Στις εκλογές της Άιοβα, η οποία δοκιμάζεται από ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, ο 77χρονος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ «φλερτάρει» με ποσοστό άνω του 50%.

Σύμφωνα με το CNN, ο Τραμπ προηγείται με 32.600 ψήφους του Ρον Ντε Σάντις που πιθανότατα θα κατακτήσει τη δεύτερη θέση.

Ακολουθεί η Νίκι Χέιλι σε μικρή απόσταση από τον Ντε Σάντις, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι (Βίβεκ Ραμασουάμι και Άσα Χάτσινσον) κινούνται χαμηλά.

Τα αποτελέσματα στην Άιοβα

Η πρώτη αντίδραση του Τραμπ

«Νομίζω πως τώρα είναι καιρός όλοι μας, η χώρα μας να ενωθεί. Είτε πρόκειται για Ρεπουμπλικάνους, Δημοκρατικούς, φιλελεύθερους, ή συντηρητικούς», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τη διαφαινόμενη επικράτησή του στην Άιοβα.

Εγκαταλείπει ο Ραμασουάμι και συντάσσεται με Τραμπ
Ο Βίβεκ Ραμασουάμι ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την κούρσα για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τασσόμενος υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, θριαμβευτή της πρώτης εσωκομματικής ψηφοφορίας/

«Θα αναστείλουμε την εκστρατεία μας για την προεδρία», ξεκαθάρισε ο κ. Ραμασουάμι, καθώς ο επιχειρηματίας δεν έλαβε παρά περίπου το 7% των ψήφων, κατά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

«Δεν υπάρχει πιθανή οδός για να γίνω ο επόμενος πρόεδρος. Τηλεφώνησα στον Ντόναλντ Τραμπ για να του πω ότι τον συγχαίρω για τη νίκη του και πως από τώρα, του προσφέρω την πλήρη υποστήριξή μου», συμπλήρωσε ο ινδικής καταγωγής Ρεπουμπλικάνος, ιδρυτής αμερικανικού ομίλου της βιοτεχνολογίας και της φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X