Διεθνή

Κορονοϊός :«Καμπανάκι» επιστημόνων για τη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ – Από γαστρικές διαταραχές έως γάγγραινα τα συμπτώματα

Κορονοϊός :«Καμπανάκι» επιστημόνων για τη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ – Από γαστρικές διαταραχές έως γάγγραινα τα συμπτώματα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Προβλήματα στην ακοή, σοβαρές γαστρικές διαταραχές και θρόμβοι αίματος που οδηγούν σε γάγγραινα, συμπτώματα που δεν παρατηρούνται συνήθως σε ασθενείς COVID, έχουν συνδεθεί από γιατρούς στην Ινδία με τη λεγόμενη παραλλαγή Δέλτα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Bloomberg, στην Αγγλία και τη Σκωτία, τα πρώιμα στοιχεία δείχνουν ότι το συγκεκριμένο στέλεχος ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο νοσηλείας.

Η μετάλλαξη Δέλτα, επίσης γνωστή ως B.1.617.2, έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 60 χώρες τους τελευταίους έξι μήνες ενώ η αύξηση των λοιμώξεων από την συγκεκριμένη μετάλλαξη ανάγκασε το Ηνωμένο Βασίλειο να επανεξετάσει τα σχέδιά του για τα επόμενο βήματα άρσης του lockdown.

Η Σιγκαπούρη διαπίστωσε ότι η μετάλλαξη αντιπροσώπευε το 95% των τοπικών δειγμάτων COVID που συνδέονται με παραλλαγές ανησυχίας. Τα υψηλότερα ποσοστά μετάδοσης και η μείωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων έχουν καταστήσει την κατανόηση των επιδράσεων του στελέχους ιδιαίτερα κρίσιμης σημασίας.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη επιστημονική έρευνα για να αναλύσουμε εάν αυτές οι νεότερες κλινικές ενδείξεις συνδέονται με το Β.1.617 ή όχι» δήλωσε ο Αμπνούλ Γκαφούρ, ιατρός λοιμωδών ασθενειών στο Νοσοκομείο Apollo, Chennai, τη μεγαλύτερη πόλη της νότιας Ινδίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει δει περισσότερους COVID ασθενείς με διάρροια τώρα παρά στο αρχικό κύμα της πανδημίας.

Πόνος στο στομάχι, ναυτία, έμετος, απώλεια όρεξης, απώλεια ακοής και πόνος στις αρθρώσεις είναι μεταξύ των συμπτωμάτων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, σύμφωνα με έξι γιατρούς από την Ινδία.

Μερικοί ασθενείς αναπτύσσουν μικρούς θρόμβους στο αίμα, τόσο σοβαρούς που οδήγησαν τον προσβεβλημένο ιστό να πεθάνει με αποτέλεσμα να αναπτύξουν γάγγραινα.

«Είδα τρία έως τέσσερα περιστατικά το προηγούμενο έτος, και τώρα είναι ένας ασθενής την εβδομάδα» αναφέρει ο Γκανές Μανουντχάνε, καρδιολόγος από τη Βομβάη.

Οι γιατροί, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, ανακάλυψαν επίσης περιπτώσεις σχηματισμού θρόμβων στα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν τα έντερα, προκαλώντας στους ασθενείς να αισθανθούν πόνο στο στομάχι – το μόνο σύμπτωμά τους.

Άλλοι ασθενείς παρουσιάζουν απώλεια ακοής, πρήξιμο στον αυχένα και σοβαρή αμυγδαλίτιδα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X