Διεθνή

Ο Στρατός Ξηράς των ΗΠΑ ψάχνει να αγοράσει… Καλάσνικοφ

Ο Στρατός Ξηράς των ΗΠΑ ψάχνει να αγοράσει… Καλάσνικοφ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Στρατός Ξηράς των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία αναζητά προσφορές για την προμήθεια τυφεκίων Καλάσνικοφ τύπου AK-74, τα οποία μπορούν να είναι κατασκευασμένα είτε στη Ρωσία είτε σε άλλες χώρες που έχουν άδεια παραγωγής και έχουν την απαιτούμενη πιστοποίηση. Σύμφωνα με την ειδοποίηση του U.S Army, τα τυφέκια τύπου AK-74 πρέπει να έχουν σταθερό κοντάκι και να έχουν κάννη περίπου 16 ιντσών, με διαμέτρημα 5.45 x 39 χιλιοστών.

Ακόμα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ότι στο «πακέτο» περιλαμβάνονται τέσσερις ατσαλένιοι γεμιστήρες, ένα κιτ καθαρισμού, ένας αορτήρας και ένα εγχειρίδιο χρήσης του όπλου στην αγγλική γλώσσα. Όσοι ενδιαφερθούν και αποστείλουν προσφορές στον Στρατό Ξηράς των ΗΠΑ, θα πρέπει να αναφέρουν την χώρα προέλευσης – κατασκευής των AK-74.

Για το θέμα αυτό, οι Αμερικανοί τονίζουν πως: «Τα οπλικά συστήματα ενδιαφέροντος είναι αυτά που ακολουθούν την σχεδίαση τυφεκίων από τη Ρουμανία (π.χ. την «παραλλαγή» τυφεκίου γνωστή και ως PA md. 86), τη Ρωσία (π.χ. AK-74) και την Ανατολική Γερμανία (π.χ. MPi AK74). Τα όπλα που κατασκευάζονται αλλού είναι επίσης επιθυμητά με την προϋπόθεση ότι τηρούν το πρότυπο του AK-74».

Αν και για ευνόητους λόγους οι Αμερικανοί δεν εξηγούν τους λόγους για τους οποίους θέλουν να προμηθευτούν τα τυφέκια Καλάσνικοφ τύπου AK-74, εντούτοις αναλυτές εκτιμούν ότι ο αμερικανικός Στρατός διατηρεί μεγάλο απόθεμα σε οπλισμό ξένης κατασκευής προκειμένου να πραγματοποιεί εκπαιδεύσεις και προσομοιώσεις με «εχθρικές δυνάμεις» που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τα εν λόγω όπλα. Επίσης, δεν αποκλείεται αυτός ο οπλισμός να χρησιμεύει και στην εκπαίδευση μαζί με ξένες στρατιωτικές δυνάμεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X