Διεθνή

Ομάν -Χούθι: «Είμαι συντετριμμένη – Εύχομαι αίσιο τέλος για τις ψυχές στο πλοίο», λέει η μητέρα του 20χρονου δόκιμου πλοιάρχου

Ομάν -Χούθι: «Είμαι συντετριμμένη – Εύχομαι αίσιο τέλος για τις ψυχές στο πλοίο», λέει η μητέρα του 20χρονου δόκιμου πλοιάρχου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ομάν -Χούθι: Έντονη παραμένει η ανησυχία για την τύχη του πληρώματος του ελληνόκτητου τάνκερ St Nikolas που κατελήφθη από το Ιράν στα ανοιχτά του Ομάν. Καθώς το πλήρωμα βρίσκεται ακόμα υπό κράτηση, η αγωνία είναι μεγάλη και για τον 20χρονο Έλληνα δόκιμο πλοίαρχο.

«Είμαι συντετριμμένη με όλο αυτό που συνέβη. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, εμπιστεύομαι απόλυτα τους ιδιοκτήτες και τους εκπροσώπους της εταιρείας», είπε μεταξύ άλλων η μητέρα του 20χρονου δόκιμου πλοιάρχου.

«Τελευταία φορά που μίλησα με τον γιο μου ήταν το βράδυ της Τρίτης. Και ο υπουργός Ναυτιλίας και ο υπουργός Εξωτερικών είναι σε επικοινωνία μαζί μου και ο πρέσβης της Τεχεράνης στο Ιράν και εκπρόσωποι της εταιρείας είναι δίπλα στην οικογένεια. Εύχομαι να είναι αίσιο το τέλος για τον γιο μου και τις υπόλοιπες ψυχές που είναι πάνω στο πλοίο. Ήταν το πρώτο μπάρκο ως δόκιμος», δήλωσε στο OPEN.

Το πολεμικό ναυτικό του Ιράν ανέλαβε την ευθύνη για το ρεσάλτο στο τάνκερ ελληνικών συμφερόντων, το οποίο κατελήφθη από ομάδα ενόπλων στον κόλπο του Ομάν.

Τα ιρανικά μέσα μετέδωσαν πως το πολεμικό ναυτικό του Ιράν κατέλαβε το τάνκερ κατόπιν δικαστικής εντολής ενώ από περιγραφές προκύπτει ότι περίπου έξι ένοπλοι άνδρες με μαύρες στολές και μάσκες στρατιωτικού τύπου ακινητοποίησαν το πλήρωμα και το μετέφεραν σε κάποιο ασφαλές λιμάνι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X