Διεθνή

«Παγώνει» τις έρευνες του Oruc Reis ο Ερντογάν για «να κάνει διάλογο»! Άγριο παρασκήνιο

«Παγώνει» τις έρευνες του Oruc Reis ο Ερντογάν για «να κάνει διάλογο»! Άγριο παρασκήνιο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Παγώνουν» οι έρευνες στο Αιγαίο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραΐμ Καλίν και όπως σας είχε ήδη πληροφορήσει ο eretikos.gr, το Oruc Reis οπισθοχωρεί.

Ο Ιμπραΐμ Καλίν, προανήγγηλε την αναστολή των σεισμογραφικών ερευνών στις «αμφιλεγόμενες περιοχές» του Αιγαίου.

«Όλοι θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν στις δικές τους υφαλοκρηπίδες, ενώ για τις αμφιλεγόμενες περιοχές θα πρέπει να γίνουν κοινές έρευνες. Ας είμαστε εποικοδομητικοί. Μπορούμε να περιμένουμε για λίγο» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στο CNN Turk.

Και συνέχισε: «Η Ελλάδα είναι σημαντικός γείτονας. Ας λύσουμε τα διμερή ζητήματα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η ιδιότητα μέλους της Ε.Ε. ως στοιχείο πίεσης».

Θέλει… τραπέζι ο Ερντογάν κι αυτό γινόταν μόνο με ένα τρόπο

Εδώ να σημειώσουμε πως τόσο ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη, είχαν ξεκαθαρίσει πως διάλογος υπό το καθεστώς απειλής δεν γίνεται.

«Χαστούκι» στον Ερντογάν – Στην ανατολική Μεσόγειο ο ρωσικός στόλος

Ποια ήταν η απειλή; Το Oruc Reis φυσικά που έβαλε σε… επιφυλακή όλο το ελληνικό στράτευμα για μέρες.

Ο Ερντογάν, λοιπόν, αποσύρει την απειλή αυτή, ούτως ώστε να υπάρξει διάλογος.

Εδώ όμως είναι όλο το ζουμί και η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη

Τι θα τεθεί στο τραπέζι του διαλόγου; Σίγουρα το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας – ΑΟΖ με υπογραφή συνυποσχετικού για να μην συζητηθεί τίποτε άλλο. Ο Ερντογάν όμως θέλει να βάλει στο τραπέζι… το σύνολο της Λωζάνης.

Ήδη για το ζήτημα υπάρχουν τριβές εντός ΝΔ. Όπως σας έχει ενημερώσει ο eretikos.gr, το «παιχνίδι» στην ιστορία αυτή το κάνει η πλευρά Σαμαρά η οποία εμφανίζεται να μην συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς πιστεύει ότι η Ελλάδα εάν καθίσει στο τραπέζι μιας τέτοιας διαδικασίας μόνο να χάσει έχει.

«Χτυπά» και βόρεια της Ελλάδας ο Ερντογάν! Εγκρίθηκε μεγάλη στρατιωτική συμφωνία στην Αλβανία

Αν λοιπόν τεθούν κι άλλα θέματα εκτός της υφαλοκρηπίδας – ΑΟΖ, για παράδειγμα η Λωζάνη ή οτιδήποτε άλλο θα… ήθελε ο «επεκτατικός» Ερντογάν, τότε αυτό θα συνιστά ξεκάθαρη υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης.

Στο… κόλπο βέβαια είναι και η Άνγκελα Μέρκελ η οποία προχωρά σε… δεσμεύσεις προς τον Ερντογάν, για τις οποίες πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή.

Μένει να δούμε τι θα συμβεί με αυτόν τον… διάλογο. Θα ξεκινήσει; Κι ναι με τι ατζέντα; Ξαναλέμε, η κατάσταση είναι κρίσιμη και η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πατήσει σε… λεπτό πάγο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X