Διεθνή

Πάπας Φραγκίσκος: Προγραμματίζει επίσκεψη στην Ελλάδα

Πάπας Φραγκίσκος: Προγραμματίζει επίσκεψη στην Ελλάδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε την Τετάρτη (01/09) ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, μιλώντας σε συνέντευξη στο ισπανικό ραδιόφωνο Cope radio και όπως επιβεβαιώνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ποντίφικας έχει ήδη προγραμματίσει να επισκεφθεί τη Σλοβακία το διάστημα 12 – 15 Σεπτεμβρίου, μετά από μία σύντομη στάση στην Ουγγαρία για να παραστεί σε εορτασμούς στη Βουδαπέστη.

Ερωτηθεί εάν πρόκειται να επισκεφθεί και την Ισπανία για να συμπέσει με το Ιερό Έτος στην πόλη Σαντιάγκο της Κομποστέλα, ο εκπρόσωπος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, δεν το απέκλεισε.

«Η επιλογή μου μέχρι στιγμής στα ταξίδια μου στην Ευρώπη είναι οι μικρές χώρες. Πρώτα ήταν η Αλβανία και μετά οι πιο μικρές χώρες. Τώρα στο πρόγραμμα είναι η Σλοβακία, μετά η Κύπρος, η Ελλάδα και η Μάλτα. Ήθελα να κάνω αυτήν την επιλογή, πρώτα στα μικρότερα κράτη.

«Εάν πάω στο Σαντιάγκο της Κομποστέλα, θα πάω εκεί αλλά όχι στην Ισπανία, να είμαι ξεκάθαρος», αποκλείοντας έτσι μία επίσημη επίσκεψη στη χώρα.

Κατά το ταξίδι του στην Ουγγαρία, θα συναντήσει τον πρόεδρο Γιάνος Άντερ και τον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάπας Φραγκίσκος ταξίδεψε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2016 όπου επισκέφθηκε τον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X