Διεθνή

«Πείραμα» στη Βαρκελώνη: 5.000 με rapid test σε συναυλία- Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν από 80 νοσηλευτές(pics)

«Πείραμα» στη Βαρκελώνη: 5.000 με rapid test σε συναυλία- Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν από 80 νοσηλευτές(pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι περίπου 5.000 θεατές στη συναυλία του ισπανικού συγκροτήματος Love of Lesbian ήταν υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες, αλλά όχι να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις στο γήπεδο Παλάου Σαν Ζόρντι.

Η… παράσταση(σε κλειστό χώρο) έχει δοθεί από το ισπανικό συγκρότημα «Love of Lesbian» το Σάββατο και είχε λάβει ειδική άδεια των υγειονομικών αρχών της χώρας την ίδια ώρα που στην Ισπανία οι περιορισμοί για συγκεντρώσεις τεσσάρων ατόμων σε κλειστούς χώρους βρίσκονται σε ισχύ.

Η συναυλία που έγινε με την άδεια της κυβέρνησης ήταν μια δοκιμή για το αν παρόμοιες εκδηλώσεις μπορούν να ξεκινήσουν ξανά. «Θα είναι ασφαλέστερο να είσαι στο Παλάου Σαν Ζόρντι από το να περπατάς στο δρόμο», δήλωσε στο Reuters νωρίτερα χθες Σάββατο ο συνδιοργανωτής της συναυλίας, Ζόρντι Χερερουέλα. Τα τεστ πριν από τη συναυλία έγιναν σε τρεις τοποθεσίες της Βαρκελώνης και πραγματοποιήθηκαν από 80 μέλη νοσηλευτικού προσωπικού που φορούσαν πλήρη ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό.

Άτομα με καρδιακές παθήσεις, καρκίνο ή άτομα που ήρθαν σε επαφή με κάποιον που μολύνθηκε από Covid-19 τις τελευταίες εβδομάδες αποκλείστηκαν. Οι προνομιούχοι κάτοχοι εισιτηρίων υποβλήθηκαν σε rapid test λίγες ώρες πριν τη συναυλία και όσοι είχαν αρνητικό αποτελέσματα έλαβαν έναν κωδικό στο κινητό τους τηλέφωνο που επικυρώνει το εισιτήριό τους για την παράσταση στο Palau Sant Jordi.

Μέχρι το μεσημέρι, τρία από τα 2.400 άτομα που είχαν ήδη εξεταστεί βρέθηκαν θετικά στον νέο κορονοϊό και ένα είχε έρθει σε επαφή με κρούσμα, δήλωσε ο δρ Ζοζέπ Μαρία Λίμπρε, γιατρός που επέβλεψε τη διεξαγωγή των τεστ. Αυτοί δεν μπόρεσαν να παραστούν στη συναυλία και θα τους επιστραφούν τα χρήματα.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν τα αποτελέσματα των τεστ αντιγόνου μετά από 10 έως 15 λεπτά μέσω μιας εφαρμογής στις συσκευές κινητών τηλεφώνων τους. Τα τεστ και μια μάσκα συμπεριλαμβάνονταν στην τιμή του εισιτηρίου. «Πιστεύω ότι σήμερα κάναμε κάτι πραγματικότητα, δηλαδή να δείξουμε στον κόσμο ότι ο πολιτισμός είναι ασφαλής», δήλωσε ο Ραμόν, ένας 49χρονος φαν.

Η συναυλία υποστηρίζεται από τοπικές αρχές και από ειδικούς από το Ίδρυμα «Fight Aids and Infectious Diseases Foundation της Βαρκελώνης», το οποίο διοργάνωσε μια μικρότερης κλίμακας συναυλία (500 άτομα) τον Δεκέμβριο. Τα αποτελέσματα μελέτης που διενεργήθηκε έδειξε ότι ο προ-έλεγχος με rapid test και η χρήση μάσκας πέτυχαν, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν κανόνες κοινωνικής απόστασης.

AstraZeneca στην Σερβία: Εμβολιασμοί σε πολίτες γειτονικών χωρών επειδή δεν τα θέλουν οι Σέρβοι

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X