Διεθνή

Περίμεναν την καταιγίδα και όταν έφτασε έβρεξε…ψάρια

Περίμεναν την καταιγίδα και όταν έφτασε έβρεξε…ψάρια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σαν καρέ από ταινία φαντασίας έμοιαζαν οι δρόμοι της πόλης Lajamanu, στην Αυστραλία, πριν λίγες μέρες, όταν ξαφνικά άρχισε να βρέχει… ψάρια. Πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο καιρικό φαινόμενο που αν και σπάνιο, δεν είναι και εντελώς πρωτοφανές.

Ο δημοτικός σύμβουλος της περιοχής ενημέρωσε τους πολίτες ότι μια μεγάλη καταιγίδα οδεύει προς την κοινότητά τους. Οι ντόπιοι νόμιζαν ότι ήταν μια τυπική βροχή, αλλά όταν άρχισε να βρέχει, οι ντόπιοι είδαν να πέφτουν και… ψάρια.

Ωστόσο, παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν, όπως το 2010, αλλά και παλιότερα το 2004 και το 1974.

«Είδα μια μεγάλη καταιγίδα να πλησιάζει την κοινότητά μου και νόμιζα ότι ήταν απλώς βροχή», είπε στο ABC News ο Andrew Johnson Japanangka, κάτοικος της πόλης και μέλος του περιφερειακού συμβουλίου της κεντρικής ερήμου. «Όταν όμως άρχισε να βρέχει, είδα και ψάρια να πέφτουν», πρόσθεσε.

Ο ιχθυολόγος του Μουσείου Κουίνσλαντ, Τζεφ Τζόνσον, διαπίστωσε ότι πρόκειται για αυστραλιανή πέρκα σε μέγεθος παιδικής παλάμης.

Σύμφωνα με μετεωρολόγους, τέτοια περιστατικά μπορεί να προκληθούν από τεράστια ανοδικά ρεύματα, όπως οι ανεμοστρόβιλοι, που μεταφέρουν νερό και ψάρια (και άλλα υδάτινα σώματα) εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά. Μάλιστα, ορισμένα ψάρια, ακόμα και όταν βρισκόντουσαν πεσμένα στον δρόμο, ήταν ακόμη ζωντανά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X