Διεθνή

Πέθανε από κορονοϊό ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ

Πέθανε από κορονοϊό ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ, από επιπλοκές του κορονοϊού.

Ο Κόλιν Πάουελ, ο πρώτος Αφροαμερικανός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, πέθανε από επιπλοκές της νόσου Covid-19 σε ηλικία 84 ετών, όπως έγραψε η οικογένειά του στο Facebook.

«Χάσαμε έναν σύζυγο, πατέρα, παππού και σπουδαίο Αμερικάνο» αναφέρει η οικογένειά του, προσθέτοντας ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένος.

Ο Κόλιν Πάουελ ήταν ο πρώτος μαύρος υπουργός Εξωτερικών στην ιστορία των ΗΠΑ και ήταν ο άνθρωπος που χάραξε την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών τα πρώτα χρόνια του 21ου αιώνα καθώς ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας από το 2001 έως το 2005, επί προεδρίας Τζορτζ Μπους.

Ο Πάουελ θεωρούταν διακεκριμένος και πρωτοπόρος στρατιωτικός και διπλωμάτης. Από μάχιμη υπηρεσία στο Βιετνάμ έφτασε να γίνει ο πρώτος μαύρος σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ στο τέλος της προεδρίας του Ρόναλντ Ρίγκαν και αμέσως μετά έγινε ο νεότερος και πρώτος μαύρος πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού υπό τον πρόεδρο Μπους.

Η εθνική του δημοτικότητα εκτοξεύθηκε μετά τη νίκη στον πόλεμο του Κόλπου και για ένα διάστημα στα μέσα της δεκαετίας του 1990 θεωρήθηκε ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για να γίνει ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Όμως η φήμη του αμαυρώθηκε όταν προώθησε λανθασμένες πληροφορίες στα Ηνωμένα Έθνη για να υποστηρίξει τον πόλεμο στο Ιράκ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X