Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: 249 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την πρώτη εβδομάδα του πολέμου

Πόλεμος στην Ουκρανία: 249 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την πρώτη εβδομάδα του πολέμου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο προηγούμενος απολογισμός, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, έκανε λόγο για 227 νεκρούς και 525 τραυματίες.

Οι περισσότερες απώλειες αμάχων που καταγράφηκαν από τις 4 π.μ. της 24ης Φεβρουαρίου 2022 μέχρι τις 24.00 της 2ας Μαρτίου 2022 προκλήθηκαν από τη χρήση οπλικών συστημάτων που προκαλούν εκρήξεις (όπως βλήματα του πυροβολικού), πυραυλικά και αεροπορικά πλήγματα, ανέφερε στην ανακοίνωσή του το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Οργανισμού.

Δραματικές στιγμές με τα ασυνόδευτα παιδιά στα σύνορα

Γυναίκες με μωρά στην αγκαλιά, παιδιά και ηλικιωμένοι με μια βαλίτσα μόνο με τα απαραίτητα εγκαταλείπουν την Ουκρανία, για να γλιτώσουν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Η αγωνία και ο φόβος που είναι ζωγραφισμένα στα πρόσωπα τους καθηλώνουν, καθώς περνούν τα σύνορα προς την Πολωνία, την Μολδαβία την Ουγγαρία και την Ρουμανία. Αναμεσά τους βρίσκονται και πολλά ασυνόδευτα παιδιά τρομοκρατημένα από τις ρωσικές βόμβες.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) είχε καταγράψει ακριβώς 1.002.860 πρόσφυγες στην σχετική ιστοσελίδα της στις 10:00 ώρα Ελλάδος, ήτοι 128.834 περισσότερους από προηγούμενη καταμέτρηση που είχε δώσει χθες, Τετάρτη, το μεσημέρι στη δημοσιότητα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X