Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκτακτη Σύνοδος του ΝΑΤΟ στις 24 Μαρτίου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκτακτη Σύνοδος του ΝΑΤΟ στις 24 Μαρτίου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την έκτακτη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 24 Μαρτίου στις Βρυξέλλες για την κατάσταση στην Ουκρανία συγκάλεσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Συγκάλεσα έκτακτη Σύνοδο στις 24 Μαρτίου στα κεντρικά του ΝΑΤΟ. Θα «απαντήσουμε» στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, θα τονίσουμε την απόλυτη υποστήριξή μας στην Ουκρανία και θα συζητήσουμε την ενδυνάμωση της αποτροπής και άμυνας του ΝΑΤΟ. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη πρέπει να μείνουμε ενωμένοι» έγραψε ο Γενς Στολτενμπεργκ στο tweet του.

Παρών στην έκτακτη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα είναι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες των τελευταίων ωρών, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για την έκτακτη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Από χθες άλλωστε υπήρχαν πληροφορίες για ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Ευρώπη λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, ενώ νωρίτερα αξιωματούχος της Ε.Ε., υπό το καθεστώς ανωνυμίας, είχε δηλώσει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συμμετάσχει «κατά πάσα πιθανότητα» στη σύνοδο κορυφής των 27 ηγετών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες στις 24 Μαρτίου με αντικείμενο συζήτησης τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X