Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να μπουν στο εργοστάσιο Azovstal

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να μπουν στο εργοστάσιο Azovstal
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να εισβάλουν στο χαλυβουργείο Azovstal και τώρα διεξάγονται μάχες μέσα στο εργοστάσιο, σύμφωνα με Ουκρανό δημοσιογράφο αλλά και τον δήμαρχο της πόλης.

Γράφοντας στον λογαριασμό του στο Telegram, ο Andriy Tsapliyenko ανέφερε ότι «Οι κατακτητές εισέβαλαν στο Azovstal». O δήμαρχος της Μαριούπολης ανακοίνωσε επίσης ότι η επικοινωνία του ουκρανικού στρατού με τους μαχητές που βρίσκονται μέσα στο εργοστάσιο «χάθηκε» την ώρα που εισέβαλαν οι ρωσικές δυνάμεις.

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης ανέφερε σφοδρές μάχες εντός του εργοστασίου Azovstal. Οι κατακτητές προσπαθούν να καταστείλουν την σθεναρή αντίσταση των Ουκρανών υπερασπιστών της Μαριούπολης. «Ο στρατός του Πούτιν χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα όπλα. Οι άμαχοι εξακολουθούν να βομβαρδίζονται στο εργοστάσιο, ενώ βρίσκονται στα υπόγεια καταφύγια», αναφέρει ο δήμαρχος.

Χθες, ο ρωσικός στρατός και οι φιλορωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα μια «σφοδρή επίθεση», με τη στήριξη αρμάτων μάχης και αμφιβίων δυνάμεων, ανακοίνωσε ένας διοικητής του τάγματος Αζόφ, που υπερασπίζεται τις εγκαταστάσεις.

Ο ίδιος διευκρίνισε, την ίδια στιγμή, ότι σφοδροί βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν τη νύχτα, πριν από την επίθεση αυτή, όπου σκοτώθηκαν δύο γυναίκες και τραυματίστηκαν «περίπου 10 άμαχοι».

Σφοδρές μάχες μέσα και έξω από το εργοστάσιο

Είναι ο τελευταίος θύλακας της ουκρανικής αντίστασης στη νότια πόλη-λιμάνι της Μαριούπολης, η οποία πλήττεται από τις ρωσικές επιθέσεις εδώ και εβδομάδες.

Περισσότεροι από 100 πολίτες απομακρύνθηκαν επιτυχώς από το εργοστάσιο Azovstal χθες, αλλά ένας άγνωστος αριθμός παραμένει στο συγκρότημα μαζί με τις ουκρανικές δυνάμεις.

«Ελπίζαμε ότι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το κομβόι και να φύγουν από την κόλαση. Γι’ αυτό ακριβώς τα σύναισθήματά μας είναι ανάμεικτα», δήλωσε σε δημοσιογράφους μέσω Zoom ο Πασκάλ Χουντ της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τις ενδείξεις που υπάρχουν ότι έχουν επαναληφθεί οι σφοδρές μάχες εντός και περιμετρικά του εργοστασίου, όμως τόνισε πως η Διεθνής Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις για πρόσβαση στους εναπομείναντες αμάχους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X