Διεθνή

Πόσοι Ελληνες θα πολεμούσαν για την πατρίδα και πόσοι Τούρκοι

Πόσοι Ελληνες θα πολεμούσαν για την πατρίδα και πόσοι Τούρκοι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η έννοια της θυσίας για την πατρίδα είναι πολύ σύνθετη και υφίσταται αλλαγές στη διαδρομή του χρόνου. Ποικίλει δε από χώρα σε χώρα, ανάλογα με την κουλτούρα, το βιοτικό επίπεδο, πολιτιστικά στοιχεία, κοινωνικές αξίες και πολλούς άλλους κοινωνικούς, οικονομικούς, ιστορικούς και ηθικούς παράγοντες.

Στο ερώτημα αν οι Ελληνες θα πολεμούσαν για την πατρίδα η απάντηση που έδωσαν οι πολίτες το 2015 απάντησαν να σε ποσοστό 54% σε μία παγκόσμια έρευνα της εταιρείας ερευνών Gallup. Για την Τουρκία το ποσοστό αυτό ήταν 73%.

Πρωταθλήτριες είναι φτωχές χώρες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ισχύει για όλες τις φτωχές χώρες. Πάντως την πρώτη θέση μοιράζονται οι Μαροκινοί και οι κάτοικοι των νησιών Φίτζι με 94%.

Έτσι παρατηρούμε πως η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων στο Μαρόκο, τα Φίτζι, το Πακιστάν, το Βιετνάμ, το Μπαγκλαντές, το Αζερμπαϊτζάν, την Παπούα Νέα Γουινέα, το Αφγανιστάν, την Γεωργία και την Ινδία απαντάνε θετικά με ποσοστά από 75% έως 94%.

Στην Ελλάδα το ποσοστό το 2015 ήταν 54% ενώ οι χώρες με τις λιγότερες θετικές απαντήσεις είναι η Ιταλία (20%), το Βέλγιο (19%), η Γερμανία (18%), η Ολλανδία (15%) και η Ιαπωνία (11%).

 

Πηγή:Jodi.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X