Διεθνή

Πουλήθηκε μισοκαπνισμένο «πούρο» του Τσόρτσιλ, αντί 10.000 ευρώ (pic)

Πουλήθηκε μισοκαπνισμένο «πούρο» του Τσόρτσιλ, αντί 10.000 ευρώ (pic)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αντί 12.000 στερλινών (10.000 ευρώ) πουλήθηκε σε πλειστηριασμό ένα πούρο που κάποτε καπνίστηκε από τον Ουίνστον Τσόρτσιλ σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών RR της Βοστώνης. Ο Τσόρτσιλ κάπνισε εν μέρει το πούρο των 10 εκατοστών στο αεροδρόμιο Le Bourget στο Παρίσι στις 11 Μαΐου 1947.

Το πούρο πουλήθηκε την Τετάρτη το βράδυ σε έναν συλλέκτη στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Το όνομα του αγοραστή δεν έγινε γνωστό.

Το πούρο κράτησε ο πιλότος του αεροσκάφους που μετέφερε τον Γουίνστον Τσώρτσιλ και τη σύζυγό του στη Γαλλία. Ο Ουίλιαμ Άλαν Τέρνερ «διέσωσε» το κουβανέζικο πούρο, το οποίο έφερε ακόμη την ετικέτα γνησιότητας.

 «Τον Τσώρτσιλ περιστοίχιζαν Γάλλοι πράκτορες, με τους οποίους συζητούσε. Όταν πέταξε το πούρο σε ένα τασάκι, πριν μπει στο αεροπλάνο, έτρεξα και το μάζεψα για λόγους ασφαλείας. Έτσι περιήλθε στην κατοχή μου», δήλωσε ο πρώτος «συλλέκτης» του «διάσημου» πούρου.

Επίσης, κράτησε μια φωτογραφία του Τσόρτσιλ μαζί με Γάλλους βετεράνους του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στην οποία έχει γράψει με μολύβι: «Μια φωτογραφία που τράβηξα από την πόρτα του York MW101 στο αεροδρόμιο Le Bourget, Παρίσι, στις 11 Μαΐου 1947 λίγο πριν επιστρέψουμε στο Νόρθολτ».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X