Διεθνή

Πούτιν σε Μακρόν: Προβοκάτσια της Ουκρανίας το χτύπημα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

Πούτιν σε Μακρόν: Προβοκάτσια της Ουκρανίας το χτύπημα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν ότι η Ουκρανία ήταν «υπεύθυνη για την πρόκληση» στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που διήρκεσε 1 ώρα και 45 λεπτά, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την εισβολή της Ρωσίας.

Η ρωσική επίθεση στη νοτιοανατολική πόλη Ενερχόνταρ και το πυρηνικό εργοστάσιό της στη Ζαπορίζια (το μεγαλύτερο στην Ευρώπη) προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις, με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ να εξετάζουν νέες κυρώσεις.

Συνάντηση Μπλίνκεν με τον πρόεδρο Μακρόν το βράδυ της Τρίτης στο Παρίσι

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι το βράδυ της Τρίτης, συνεχίζοντας το συντονισμό της κοινής αντίδρασης στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

Στο μεταξύ, ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ καταγράφουν τις σχετικές αναφορές και διασφαλίζουν ότι αρμόδιοι οργανισμοί θα διερευνήσουν την πιθανή διάπραξη εγκλημάτων πολέμου. Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών δήλωσε, επίσης, ότι οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει πολύ αξιόπιστες αναφορές για εσκεμμένες επιθέσεις κατά αμάχων στην Ουκρανία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X