Διεθνή

Πρώτο το κόμμα του Σαλβίνι στην Ιταλία

Πρώτο το κόμμα του Σαλβίνι στην Ιταλία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και ακροδεξιός ηγέτης Matteo Salvini έχει πάρει σχεδόν ό,τι ήθελε από τη στάση του στην κυβέρνηση, με το κόμμα του να οδηγείτε ψηλά στις κάλπες.

Πολλοί έχουν ερμηνεύσει την κίνηση του Salvini για εκλογές ως προσπάθεια να πηδήξει από το πλοίο πριν από τις δύσκολες διαπραγματεύσεις του προϋπολογισμού το φθινόπωρο και να αποφύγει την αύξηση του ΦΠΑ που θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για την οικονομία της χώρας.

Τα κίνητρο του Σαλβίνι διαφαίνονται από δίψα για εξουσία. Ο Σύνδεσμος του ακροδεξιού ηγέτη, ο οποίος κέρδισε το 17 τοις εκατό των ψήφων στις εκλογές του 2018, διευρύνετε τώρα στο 38 τοις εκατό, ενώ ο συνασπισμός συνεργασίας της κυβέρνησης έπεσε από 32 σε 17 τοις εκατό στις δημοσκοπήσεις .

Ενώ μια άλλη έρευνα δίνει στο κόμμα του Σαλβίνι ποσοστό 31,3%, μικρότερο είναι του 34,4%, που συγκέντρωσε στις Ευρωεκλογές.

Το PD του Νικόλα Τζινγκαρέτι έχει 24,6%,  με 22,7% να έχει πάρει στις ευρωεκλογές, ενώ  το Κίνημα 5 Αστέρων του Λουΐτζι Ντι Μάγιο, μετά τον Μάιο που πήρε 17,1% , σήμερα φθάνει στο 20,8%.Το δεξιό κόμμα Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει 8,3% ,στο 8,8% ήταν τον Μάιο), ενώ το ακροδεξιό «Αδέλφια της Ιταλίας» της Τζόρτζα Μελόνι από 6,5 σε 6,7%.

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Ηλικιωμένος στην Ευρυτανία έβαλε τέλος στη ζωή του

Διπλό φονικό:Σκότωσε μάνα και γιο για το πάρκινγκ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X