Διεθνή

Σκοτώθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας

Σκοτώθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ουκρανίας: Σκοτώθηκε ο Ντένις Μοναστίρσκι, υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας. Ελικόπτερο φέρεται να έπεσε σε κτίριο στην πόλη Μπρόβαρι, βόρεια του Κιέβου, το πρωί της Τετάρτης, με 16 νεκρούς και 22 τραυματίες σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Ανάμεσα στους νεκρούς αναφέρονται ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, αλλά και δύο παιδιά.

Δεκαέξι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας Ντένις Μοναστίρσκι και άλλων ανώτερων αξιωματούχων του υπουργείου σκοτώθηκαν την Τετάρτη όταν ελικόπτερο συνετρίβη έξω από το Κίεβο στην πόλη Μπρόβαρι, δήλωσε ο αρχηγός της Εθνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ουκρανική Αστυνομία, εννέα από τους νεκρούς επέβαιναν στο κυβερνητικό ελικόπτερο.

Ο υπουργός Εσωτερικών, ο υφυπουργός του και άλλος ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος που επέβαιναν στο ελικόπτερο σκοτώθηκαν, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Πυροσβεστική και ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο, αφού όπως ενημέρωσε ο Κίριλο Τιμοσένκο, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, το ελικόπτερο συνετρίβη δίπλα σε παιδικό σταθμό.

Όπως μεταδίδει το Reuters ο παιδικός σταθμός είχε ανοίξει εκείνη την ώρα, κάτι που σημαίνει ότι ήταν γεμάτος παιδιά.

«Την ώρα που σημειώθηκε η τραγωδία, παιδιά και προσωπικό βρίσκονταν μέσα στο νηπιαγωγείο.

»Όλοι έχουν τώρα απομακρυνθεί», σημείωσε ο περιφερειάρχης του Κιέβου Ολέκσι Κουλέμπα σε ανάρτησή του στο Telegram.

Δύο παιδιά σκοτώθηκαν ενώ 22 διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο μετά την συντριβή ελικοπτέρου.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα κτίριο να φλέγεται και αναφέρουν ότι ένα αντικείμενο που έμοιαζε με ελικόπτερο ή drone έπεσε δίπλα ακριβώς στο κτίριο, όπου στεγάζεται ο παιδικός σταθμός.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X