Διεθνή

Συρία: Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 52 φιλοκυβερνητικοί μαχητές στα ανατολικά

Συρία: Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 52 φιλοκυβερνητικοί μαχητές στα ανατολικά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 52 φιλοκυβερνητικοί μαχητές, εκ των οποίων 30 Ιρακινοί, σκοτώθηκαν στην ανατολική Συρία σε πλήγματα εναντίον θέσεων του συριακού στρατού και των συμμάχων του στην περιοχή αλ Χάρα.

Αυτός είναι ο νεότερος απολογισμός του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Μεταξύ τους είναι 30 Ιρακινοί μαχητές και 16 Σύροι, εκ των οποίων στρατιώτες και μέλη φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα στρατιωτική πηγή, είχαν μεταδώσει νωρίτερα ότι η επίθεση σημειώθηκε τη νύκτα της Κυριακής προς Δευτέρα στην αλ Χάρα, νοτιοανατολικά της πόλη αλ Μπουκάμαλ στην ανατολική επαρχία Ντέιρ Εζόρ.

Διοικητής της συμμαχίας που μάχεται στο πλευρό της Δαμασκού δήλωσε ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία ήταν «πιθανόν αμερικάνικα» βομβάρδισαν θέσεις ιρακινών στρατευμάτων μεταξύ της αλ Μπουκάμαλ και της Τανφ καθώς και θέσεις του συριακού στρατού.

Ο ταγματάρχης Τζος Ζακ, εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης (US Centcom), διέψευσε την πληροφορία αυτή δηλώνοντας στο Reuters ότι «κανένα (κράτος) μέλος του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δεν διεξήγαγε πλήγματα κοντά στην αλ Μπουκάμαλ».

Τουρκία: Η άγρια κακοποίηση κουταβιού επηρέασε την πολιτική ατζέντα (vid)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X