Διεθνή

Θα μετακομίζατε σε ένα μικρό νησί με μισθό 175.000 ευρώ;

Θα μετακομίζατε σε ένα μικρό νησί με μισθό 175.000 ευρώ;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Ενα δείγμα πως οι χώρες οι οποίες σέβονται τους πολίτες τους φροντίζουν περιοχές με λίγους κατοίκους. Η είδηση είναι πολύ διδακτική για τη χώρα μας  της οποίας η στάση δεν έχει καμία σχέση με της Βρετανίας.
Μήπως 150.000 λίρες – ήτοι 175.000 ευρώ – θα σας έβαζαν στον πειρασμό να μετακομίσετε;

Ένα από τα πιο απομακρυσμένα ιατρεία στην επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου – που εξυπηρετεί τα νησιά Uist και Benbecula των Εβρίδων – προσφέρει ένα παχυλό μισθό για να προσελκύσει νέους γιατρούς να ζήσουν και να εργαστούν εκεί.

Την ίδια ώρα, στο κοντινό νησί Rum, οι γονείς αναζητούν νέο δάσκαλο για τους πέντε μαθητές του δημοτικού και τα δύο παιδιά του νηπιαγωγείου – με ένα πακέτο αξίας περίπου 80.000 ευρώ.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση της Βρετανίας προσπαθεί να αντιμετωπίσει την εντεινόμενη κρίση προσλήψεων σε πολλές αγροτικές υπηρεσίες.

Για τους κατοίκους, άλλωστε, δεν πρόκειται απλά για την κάλυψη κάποιων θέσεων εργασίας. Αυτό που κυρίως τους ενδιαφέρει είναι η έλευση νέων ανθρώπων έτοιμων να ζήσουν και να εργαστούν στην καρδιά των νησιωτικών κοινοτήτων της Σκωτίας.

«Εξετάζουμε πάντα ποιος έρχεται, το άτομο και την οικογένειά του», δήλωσε ο Gordon Jamieson, διευθύνων σύμβουλος του NHS στις δυτικές Ακτές της Σκωτίας. «Εξετάζουμε τις ευκαιρίες για τους εταίρους, όχι μόνο το άτομο που έχει επιτύχει».

Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι που θα επιτύχουν πρόκειται να λάβουν επίσης έξοδα μετεγκατάστασης για τα νησιά, καθώς και προκαταβολή 10.000 λιρών.

 


Πηγή: BBC

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X