Διεθνή

Το μεγάλο χτύπημα Ρωσίας και Κίνας στις ΗΠΑ

Το μεγάλο χτύπημα Ρωσίας και Κίνας στις ΗΠΑ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ρωσία και Κίνα έδωσαν το μεγαλύτερο χτύπημα στις ΗΠΑ. Προχώρησαν σε συμφωνίες για εμπορικές ανταλλαγές χωρίς τη χρήση του δολαρίου, αλλά σε ρούβλια ή γουάν, κλυδωνίζοντας την παντοκρατορία του δολαρίου και των ΗΠΑ. Ηδη η Gazprom ανακοίνωσε ότι υπεγράφη συμφωνία με βάση την οποία οι πληρωμές για τις προμήθειες φυσικού αερίου προς την Κίνα θα γίνονται πλέον σε γουάν και ρούβλια, αντί για δολάρια. «Θα απλοποιήσει τις συναλλαγές και θα καταστεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα για άλλες εταιρείες, ενώ θα παρέχει ένα επιπλέον κίνητρο για την ανάπτυξη των οικονομιών μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ρωσικού ομίλου, Αλεξέι Μίλερ.

Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό ότι η ελεγχόμενη από το Κρεμλίνο τράπεζα VTB θα γίνει η πρώτη στη Ρωσία που θα πραγματοποιεί μεταφορές χρημάτων στην Κίνα σε γουάν χωρίς τη χρήση του συστήματος SWIFT.

«Η νέα πραγματικότητα οδηγεί σε μια μαζική απόρριψη της χρήσης του δολαρίου και του ευρώ στις διεθνείς συναλλαγές», δήλωσε ο CEO της ρωσικής τράπεζας, Αντρέι Κόστιν. «Η υιοθέτηση της μεθόδου μεταφοράς κεφαλαίων σε γουάν θα απλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τη συνεργασία των ρωσικών εταιριών και ιδιωτών με τους Κινέζους εταίρους τους, ενισχύοντας τη δημοτικότητα του γουάν στη χώρα μας», πρόσθεσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X