Διεθνή

Τρομοκρατική επίθεση- «Αιματοβαμμένη» Βιέννη: 4 νεκροί και 13 τραυματίες (vids)

Τρομοκρατική επίθεση- «Αιματοβαμμένη» Βιέννη: 4 νεκροί και 13 τραυματίες  (vids)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός είχε σημάνει στο κέντρο της Βιέννης, όπου σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε επίθεση σε συναγωγή με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για αρκετούς πυροβολισμούς. Η συναγωγή όμως ήταν κλειστή.

4 νεκροί και 13 τραυματίες είναι ο απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης στην Βιέννη το βράδυ της Δευτέρας (02.11.2020). Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο ένας από τους δράστες.

Επίσημα χθες γινόταν λόγος για 3 νεκρούς, χωρίς τον δράστη, ωστόσο το αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΟΕ24, επικαλούμενο την αστυνομία, έκανε λόγο για τουλάχιστον 7 νεκρούς από την επίθεση και τουλάχιστον 15 τραυματίες. Σύμφωνα με την Kronen Zeitung ο φερόμενος δράστης αυτοκτόνησε, πυροδοτώντας τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε πάνω του.

Vienna shooting near synagogue: Live updates

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Πρακτορείο Ειδήσεων της Ασυτρίας, το οποίο επικαλείται πηγές από το Υπουργείο Εσωτερικών, οι Αρχές έχουν συλλάβει έναν από τους δράστες, ενώ ένας δεύτερος φέρεται να είναι νεκρός. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ένας αστυνομικός είναι νεκρός, οι τραυματίες είναι δεκάδες, ενώ μερικοί από τους δράστες διαφεύγουν της σύλληψης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Σύμφωνα με την Kronen Zeitung χθες ο φερόμενος δράστης αυτοκτόνησε, πυροδοτώντας τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε πάνω του.

https://twitter.com/arutz20/status/1323369755097653248

Μέσα ενημέρωσης τόνισαν πως ενδέχεται να υπάρχουν συνεργοί του δράστη που παραμένουν ασύλληπτοι.

Σύμφωνα με το ΟΕ24, περίπου 50 πυροβολισμοί ερρίφθησαν στην μέση του δρόμου κοντά στη συναγωγή. Τα πυρά προήλθαν από πολυβόλο όπλο.

Το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών, ανέφερε ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά στην ανταλλαγή πυρών.

2 dead, 15 wounded in Vienna terror attack, authorities say

Η εφημερίδα Falter, επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτερικών, έκανε λόγο για έναν νεκρό.

Ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας της Αυστρίας με tweet του τόνισε πως δεν είναι ξεκάθαρο αν η συναγωγή της Βιέννης ή τα γειτονικά γραφεία ήταν στόχος της ένοπλης επίθεσης, λέγοντας πως ήταν κλειστά την ώρα του συμβάντος.

Η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητας στην Αυστρία κάλεσε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Kronen Zeitung.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter και κοινοποίησε η εφημερίδα, δείχνει την αστυνομία σε δράση και ακούγονται επίσης πυροβολισμοί.

Μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για τον λόγο της ανάπτυξης των αστυνομικών δυνάμεων, ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει.

Νωρίτερα η εφημερίδα Kronen Zeitung τόνισε ότι η επίθεση έγινε στο δρόμο όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη συναγωγή της πόλης, ενώ έκανε λόγο για πυροβολισμούς στην περιοχή μιας γειτονικής πλατείας.

https://twitter.com/GHG19hr/status/1323344876717703168

 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ένας εκ των δραστών της επίθεσης φέρεται να πυροδότησε μία ζώνη με εκρηκτικά με την οποία ήταν ζωσμένος. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι δράστες είναι περισσότεροι και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα, ένας αστυνομικός φρουρός λέγεται ότι πυροβολήθηκε και η κατάστασή του είναι σοβαρή.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter και κοινοποίησε η εφημερίδα, δείχνει την αστυνομία σε δράση και ακούγονται επίσης πυροβολισμοί.

 

Η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητας στην Αυστρία κάλεσε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Kronen Zeitung.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο ίντερνετ, και αναμεταδόθηκε από μερικά μέσα ενημέρωσης της Αυστρίας, δείχνει τη στιγμή που αστυνομικοί συλλαμβάνουν 4 άνδρες, που φέρεται να συμμετείχαν στην ένοπλη επίθεση στο κέντρο της Βιέννης.

https://twitter.com/Birbuketgokyuzu/status/1323373774637572098

 

Αλ Κάιντα: Απείλησε να εκδικηθεί τον Μακρόν και «όποιον προσβάλλει τον Μωάμεθ»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X