Διεθνή

Τυφώνας Φλόρενς: Εξασθένισε αλλά ο… κόκκινος συναγερμός παραμένει! Εκκενώνονται Πολιτείες

Τυφώνας Φλόρενς: Εξασθένισε αλλά ο… κόκκινος συναγερμός παραμένει! Εκκενώνονται Πολιτείες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Eξασθένισε πριν φθάσει στις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών ο τυφώνας Φλόρενς. Ωστόσο αυτό δεν φέρνει την… ηρεμία. Κάθε άλλο.

Υποβαθμίστηκε ο τυφώνας Φλόρενς αλλά…

Πιο συγκεκριμένα, η «Φλόρενς» από την κατηγορία «5» της κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον υποβαθμίστηκε και πλέον βρίσκεται στη «2», σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο επιτήρησης τυφώνων και κυκλώνων (NHC).

Παρόλο που υποβαθμίστηκε, το NHC προειδοποιεί πως θα υπάρξουν σφοδρές βροχοπτώσεις οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν εκτεταμένες υλικές ζημιές.

«Ο Φλόρενς είναι πλέον κυκλώνας κατηγορίας 2 στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον», ανέφερε το NHC.

Η «Φλόρενς» βρίσκεται 520 χιλιόμετρα ανατολικά της ακτής Μιρτλ της Νότιας Καρολίνας, με ανέμους 175 χιλιομέτρων την ώρα. Κινείται προς βορειοδυτική κατεύθυνση και διανύει περίπου 28 χιλιόμετρα την ώρα, διευκρίνισαν οι μετεωρολόγοι.

Αναμένεται να πλησιάσει τις ακτές της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας αργότερα σήμερα Πέμπτη, πριν κινηθεί κοντά ή φθάσει στις ακτές της Βόρειας Καρολίνας και της Νότιας Καρολίνας το βράδυ της Πέμπτης και την Παρασκευή.

Συναγερμός στις Φιλιππίνες

Παράλληλα, οι χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας ενώ δύο τυφώνες πλησιάζουν τις ακτές.

12.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους στη νότια Κίνα λόγω του τυφώνα Barijat.

Ανησυχία όμως έχει προκαλέσει ο τυφώνας Mangkhut κατηγορίας «5» που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει και αναμένεται να φθάσει στις ακτές των Φιλιππίνων το Σάββατο με ανέμους ταχύτητας πάνω από 240 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο Mangkhut συγκρίνεται με τον Χαϊγιάν ο οποίος είχε αφήσει 6.000 νεκρούς στο πέρασμά του το 2013.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X