Διεθνή

Βρετανία: Έρχεται η έκθεση για τα «κορονοπάρτι» στη Ντάουνινγκ Στριτ

Βρετανία: Έρχεται η έκθεση για τα «κορονοπάρτι» στη Ντάουνινγκ Στριτ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Σάιμον Κλαρκ αποκάλυψε πως τα ευρήματα έκθεσης της κυβέρνησης της Βρετανίας για τα πάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία στη διάρκεια των lockdown θα γίνουν σύντομα γνωστά, ενώ αναφερόμενος στον Μπόρις Τζόνσον σημείωσε πως πιστεύει ότι δεν είπε ψέματα και τον χαρακτήρισε καλό άνθρωπο και καλό ηγέτη.

Εκτός από τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ ο Κλαρκ αναφέρθηκε και στα μέτρα της Βρετανίας για την ανάσχεση της πανδημίας ο ίδιος είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανή αλλαγή των κανονισμών για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών εργαζομένων.

Ο Κλαρκ κάλεσε επίσης όσους έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα που προοριζόταν για την στήριξη των πολιτών στη διάρκεια της πανδημίας, να το επιστρέψουν και τόνισε ότι η Εφορία θα κυνηγήσει όποιον έχει αποσπάσει με εξαπάτηση χρήματα για αυτό τον σκοπό. “Όποιος θεωρεί ότι μπορεί να γλιτώσει από το μακρύ χέρι της Εφορίας σφάλλει”, προειδοποίησε.

Το ακριβές ύψος της απάτης που αφορά χρήματα για την πανδημία είναι άγνωστο, αλλά διάφορες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από έξι δισεκατομμύρια ευρώ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X