Διεθνή

Wall Street Journal: Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί διαπραγματευτές εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης!

Wall Street Journal: Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί διαπραγματευτές εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μια αποκάλυψη που αν επιβεβαιωθεί μόνο σοκ θα προκαλέσει: η Wall Street Journal γράφει ότι ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί διαπραγματευτές, πριν από μερικές εβδομάδες, παρουσίασαν συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της δηλητηρίαση.

Πηγές της Wall Street Journal ανέφεραν ότι ο Αμπράμοβιτς, που δέχτηκε να μεσολαβήσει ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, και οι Ουκρανοί διαπραγματευτές ίσως δηλητηριάστηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Κίεβο!

Ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος μετέβη σε Μόσχα, Λβιβ και άλλα σημεία διαπραγματεύσεων, καθώς και τουλάχιστον δύο μέλη της ουκρανικής ομάδας διαπραγματευτών, εμφάνισαν συμπτώματα όπως κοκκίνισμα στα μάτια και ξεφλούδισμα δέρμα σε πρόσωπο και χέρια, κατά τις ίδιες πηγές.

Πλέον η κατάσταση της υγείας τους έχει βελτιωθεί και η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, κατά τις ίδιες πηγές.

Υπάρχουν υποψίες πως πίσω από το περιστατικό βρίσκονται σκληροπυρηνικοί της Μόσχας που στόχο είχαν να σαμποτάρουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Άνθρωπος από το περιβάλλον του Αμπράμοβιτς τόνισε πως δεν είναι ξεκάθαρο ποιος έβαλε στο στόχαστρο την διαπραγματευτική ομάδα.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς και οι Ουκρανοί διαπραγματευτές, ένας εκ των οποίων είναι ο πολιτικός Rustem Umerov, ανάρρωσαν μετά την επίθεση και η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, δεν επηρεάστηκε, ενώ ο εκπρόσωπός του δηλώνει άγνοια για οποιαδήποτε ενδεχόμενη υπόθεση δηλητηρίασης.

Ειδικοί από την Δύση που εξέτασαν την υπόθεση κατέληξαν στο ότι είναι δύσκολο να εξακριβωθεί αν τα συμπτώματα προκλήθηκαν από ένα χημικό ή βιολογικό παράγοντα ή από κάποιας μορφής ραδιενεργή ή ηλεκτρομαγνητική επίθεση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X