Ελλάδα

Δεν θα πάρουν έκτακτο επίδομα 800 ευρώ οι οικοδόμοι

Δεν θα πάρουν έκτακτο επίδομα 800 ευρώ οι οικοδόμοι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δεν θα πάρουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ πολλοί άνεργοι οικοδόμοι καταγγέλλει η Ομοσπονδία Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων η οποία καλεί τα μέλη της την Τρίτη 28 Απριλίου να προκηρύξουν στάσεις εργασίας μέσα στους χώρους δουλειάς.

Όπως καταγγέλλει έχουν μείνει έξω από τη στήριξη των 800 ευρώ άνεργοι οικοδόμοι που δούλευαν στα κοινωφελή προγράμματα και τώρα έχουν μείνει άνεργοι χωρίς δικαίωμα επιδότησης ανεργίας, οικοδόμοι και άλλοι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε αρχαιολογικά σκάμματα.

Μάλιστα για όλους αυτούς που μένουν χωρίς καμία στήριξη η Ομοσπονδία έχει ήδη κάνει παρέμβαση προς το υπουργείο Εργασίας με αίτημα την ένταξή τους στη στήριξη των 800 ευρώ.
Παράλληλα η Ομοσπονδία υπενθυμίζει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται έτσι ώστε να λάβουν οι οικοδόμοι, δασεργάτες κ.ά., τα 800 ευρώ λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, δικαιούχοι των 800 ευρώ είναι:

-Οικοδόμοι που πήραν το Δωρόσημο του Πάσχα 2020 και δεν έχουν μπει στο ταμείο ανεργίας το πρώτο 4μηνο του 2020, δηλ. από 1η Γενάρη 2020 μέχρι 30 Απρίλη 2020.

-Δασεργάτες, λατόμοι, ασβεστοποιοί, χειριστές εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών κλπ. μηχανημάτων που ασφαλίζονται στον ΕΦΚΑ, έχουν λάβει το ειδικό εποχικό βοήθημα κατά το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβρη 2019 μέχρι Νοέμβρη 2019 και δεν έχουν μπει στο ταμείο ανεργίας το πρώτο 4μηνο του 2020, δηλ. από 1η Γενάρη 2020 μέχρι 30 Απρίλη 2020.

Οι παραπάνω δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη, ώστε να διασταυρωθούν τα στοιχεία τους και να λάβουν τα 800 ευρώ. Ο τρόπος υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης αναμένεται να καθοριστεί και να ανακοινωθεί από το υπουργείο Εργασίας με νέα ανακοίνωση.

Δείτε ακόμη:

Γεωργιάδης: Τα χρήματα ήταν δεσμευμένα στα ΚΕΚ από την Αχτσιόγλου και τον ΣΥΡΙΖΑ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X