Διεθνή

Δεξαμενόπλοιο: Διπλωματικό θρίλερ! Παίρνει και την Ελλάδα η… μπάλα!

Δεξαμενόπλοιο: Διπλωματικό θρίλερ! Παίρνει και την Ελλάδα η… μπάλα!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Και ξαφνικά… η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο ενός απίστευτου διπλωματικού θρίλερ με αφορμή το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Grace 1 που έχει πια μετονομαστεί σε Adrian Darya.

Οι ΗΠΑ λένε ανοιχτά πως το δεξαμενόπλοιο αυτό μετέφερε πετρέλαιο στην Συρία και το θέλουν… στα χέρια τους! Για εβδομάδες παρέμενε στο Γιβραλτάρ, ωστόσο πριν κάποιες μέρες έφυγε από το σημείο και κάπου εδώ… μπαίνει η Ελλάδα!

Πώς; Το δεξαμενόπλοιο φαίνεται πως έχει βάλει πλώρη για… Καλαμάτα!

Στον ιστότοπο Marine Traffic, που παρακολουθεί την πορεία των πλοίων, φαίνεται πως έχει δηλωθεί ως λιμάνι άφιξης αυτό της Καλαμάτας!

Απειλούν οι ΗΠΑ αν έρθει το δεξαμενόπλοιο στην Καλαμάτα!

Ο αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, έχει ήδη εκφράσει τις ανησυχίες του, ενώ νωρίτερα και ένας αξιωματούχους του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έστειλε… μήνυμα στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα τόνισε πως τυχόν βοήθεια στο δεξαμενόπλοιο θα εκληφθεί ως υποστήριξη σε τρομοκρατική οργάνωση!

Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα της Wall Street Journal τονίζει πως στις πιθανές κυρώσεις που ίσως αντιμετωπίσουν εταιρείες και πληρώματα αν όντως “υποστηρίξουν” το δεξαμενόπλοιο , συμπεριλαμβάνονται ποινές φυλάκισης, πρόστιμα και ανάκληση βίζας!

Ο υπουργός Ναυτιλίας, πάντως, κ. Πλακιωτάκης, δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ πως μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί αίτημα κατάπλευσης για το λιμάνι της Καλαμάτας και όλα αυτή την ώρα μοιάζουν ανοιχτά!

Να σημειωθεί πως στο Marine Traffic, αναφέρεται ως ημερομηνία άφιξης του δεξαμενόπλοιου στην Καλαμάτα η 25η Αυγούστου…

Δείτε τις εικόνες

δεξαμενόπλοιο

δεξαμενόπλοιο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X