Ελλάδα

Εισαγγελέας: Τα 20 λεπτά αδράνειας της αναισθησιολόγου στοίχισαν τη ζωή της μικρής Μελίνας

Εισαγγελέας: Τα 20 λεπτά αδράνειας της αναισθησιολόγου στοίχισαν τη ζωή της μικρής Μελίνας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την ενοχή της αναισθησιολόγου (εξαδέλφης του Παύλου Πολάκη) πρότεινε η εισαγγελέας στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, για την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, η οποία κατέληξε μετά από από επέμβαση για κρεατάκια, στο Βενιζελειο νοσοκομείο τον Δεκέμβριο του 2015.

Ο Εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν αποδείχθηκε πως υπήρξε αλλεργική αντίδραση, όπως ισχυρίζεται η αναισθησιολόγος. Όπως επεσήμανε, υπήρξε αφενός αδράνεια ενός περίπου 20λεπτου από την στιγμή που το παιδί εμφάνισε βρογχοσπασμό και αφετέρου λανθασμένη αντιμετώπιση αυτού του βρογχοσπασμου.

Ο βρογχοσπασμός δεν ήταν ένδειξη επικείμενης ανακοπής

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό το διάστημα αυτό του 20λεπτου αδράνειας ήταν καταλυτικό και ικανό να προκαλέσει το κακό που συνέβη και παράλληλα η κατηγορούμενη θεώρησε ότι ο βρογχοσπασμός ήταν ένδειξη επικείμενης ανακοπής ωστόσο δεν ήταν.

Ακόμα είπε ότι δεν χορήγησε βρογχοσταλτικά σύμφωνα με το πρωτόκολλο, χορήγησε υπερβολική δόση αδρεναλίνης και η υψηλή δόση αδρεναλίνης μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην καρδιά, όπως δυστυχώς συνέβη στην πορεία και στη Μελίνα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε ότι οι λανθασμένες ενέργειες της αναισθησιολόγου οδήγησαν στην τραγική κατάληξη του συμβάντος και πρότεινε ενοχή της σύμφωνα με κατηγορητήριο.

Πηγή: cretalive.gr

Νεαρός αθλητής σκοτώθηκε μετά την υπογραφή του πρώτου επαγγελματικού συμβολαίου του

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X