Ελλάδα

Φοιτητές… προσοχή! Κίνδυνος έξτρα φόρου αν νοικιάζετε σπίτι!

Φοιτητές… προσοχή! Κίνδυνος έξτρα φόρου αν νοικιάζετε σπίτι!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες φοιτητές, αλλά φυσικά και οι γονείς τους… απειλούνται με φόρο! Αφορά στις κατοικίες που μισθώνει ο φοιτητής, ο οποίος σπουδάζει σε διαφορετική πόλη από αυτή που βρίσκεται η κύρια κατοικία της οικογένειας του.

Ο κίνδυνος για τους φοιτητές

Αν οι φοιτητές απέκτησαν το 2018 εισόδημα πραγματικό από περιστασιακή απασχόληση ή τεκμαρτό, έχουν δηλαδή στο όνομά τους ένα αυτοκίνητο ή έναν τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο πιστώθηκαν τόκοι ακόμη και λίγα λεπτά του ευρώ τότε θα πρέπει να υποβάλουν μόνοι τους φορολογική δήλωση.

Τότε, θα πρέπει να δηλώσει ο ίδιος την κατοικία που μισθώνει στον πίνακα 5 των τεκμηρίων ανεξάρτητα αν το ενοίκιο το πληρώνουν οι γονείς του και θα χρεωθεί με το τεκμήριο διαβίωσης. Το τεκμαρτό εισόδημα για τις φοιτητικές κατοικίες κυμαίνεται από 1.200 ευρώ – 3.200 ευρώ.

Εργάζεστε την Καθαρά Δευτέρα; Έτσι θα πληρωθείτε!

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί το εξής σημαντικό: Στο τεκμήριο της κατοικίας θα προστεθεί η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης των 3.000 ευρώ και το τεκμήριο του αυτοκινήτου αν διαθέτει στο όνομά του. Τα τεκμαρτά εισοδήματα των φοιτητών, θα φορολογηθούν με την φορολογική κλίμακα των μισθωτών στην οποία ισχύει αφορολόγητο όριο 8.636 ευρώ για τους άγαμους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X