Ελλάδα

Γκρίνιες στην Κουμουνδούρου για τη Δούρου

Γκρίνιες στην Κουμουνδούρου για τη Δούρου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον απορίες δημιουργεί η τοποθέτηση της Ρένας Δούρου στον τομέα που έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή , το περιβάλλον και την ενέργεια. Γιατί ως πρώην περιφερειάρχης –άσχετα με το ποσοστό  των ευθυνών που τις αναλογούσαν- είχε χρεωθεί δύο σοβαρά γεγονότα, που είχαν να κάνουν με την κλιματική αλλαγή. Τις πλημμύρες στην Μάντρα Αττικής και τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι στην  σκιώδη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  υπεύθυνος τομεάρχης στα θέματα Ενέργειας είναι ο Σωκράτης Φάμελλος, ενώ αναπληρώτρια για το περιβάλλον είναι η Χαρά Καφαντάρη, η τοποθέτηση της Ρένας Δούρου γεννά πολλά ερωτηματικά.

Οι πληροφορίες λένε ότι η ίδια ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να την τοποθετήσει  σε αυτό το πόστο, καθώς ως πρώην  περιφερειάρχης  είχε ασχοληθεί με τα θέματα. Ήδη μάλιστα ετοιμάζει τις πρώτες της παρεμβάσεις σήμερα στη Ρόδο και τη Δευτέρα στην Ξάνθη.

Επικοινωνιακά πάντως  υπάρχει ένα θέμα  για  -κάποια στελέχη του κόμματος –καθώς η Ρένα Δούρου –δίκαια ή άδικα – θα δεχθεί τα πυρά της κυβέρνησης, ενώ οι περισσότεροι αναμένουν ότι από το κάδρο δεν θα λείπει και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακόμα η κριτική που θα ασκεί   η πρώην περιφερειάρχης στην  κυβέρνηση για θέματα που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση ακραίων καταστάσεων θα είναι αδύναμη καθώς από την ΝΔ θα θυμίζουν διαρκώς τα δυο  αυτά περιστατικά.

Πάντως, η επιθυμία της Ρένα Δούρου να βρεθεί σε αυτό το πόστο, έχει προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς κάποιοι αντιλαμβάνονται την επιθυμία της ως κίνηση για να βγει μπροστά , διεκδικώντας  μια πιο ουσιαστική θέση στην Κουμουνδούρου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X