Ελλάδα

Νέες καταγγελίες για τον παπα-ταρίφα σε ενορία των Τρικάλων

Νέες καταγγελίες για τον παπα-ταρίφα σε ενορία των Τρικάλων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέες καταγγελίες που διερευνώνται για κρούσματα κακοδιαχείρισης αλλά και «εξαφάνισης» από τον Ναό χρυσά τάματα, όπως Ιερών σκευών και καντήλια με την δικαιολογία ότι είναι σε χρυσοχόο για να επισκευαστούν γιατί έχουν σπάσει, βγαίνουν από την τοπική κοινωνία.

Δυστυχώς, τα στόματα αντί να σιωπήσουν όπως θα ήθελε ο παπα-ταρίφας ανοίγουν ακόμη περισσότερο, μετά την απειλή από την επιτρόπισσα στις θεοφοβούμενες γυναίκες που έκαναν τις πρώτες καταγγελίες ότι: «δεν θα σας θάψει ο πάτερ, αν δεν σταματήσετε»!

Επισημαίνεται, ότι ακόμη υπάρχουν αναφορές από δωρητές στον άγιο, επιχειρηματιών του εξωτερικού που έστελναν μεγάλα ποσά… και όταν αναζήτησαν την χρηστικότητα αυτών των χρημάτων… πήραν την απάντηση ότι πήγαν στο «φιλόπτωχο ταμείο»!

Ενώ υπάρχουν και καταγγελίες εργατών που κατασκεύασαν συγκεκριμένα έργα και υπέγραψαν για άλλα χρήματα ότι πήραν… για να έχουν μεροκάματα!

Και δεν μένουν εδώ οι κατηγορίες για τον συγκεκριμένο παπά και των παρατρεχάμενων.

Αναφέρθηκαν καταγγελίες και από άλλες ενορίες ότι παρεμβαίνει με την ιδιότητα του εξομολόγου για να «νουθετήσει» άτομα τα όποια έχουν «δημιουργήσει προβλήματα» σε προσφιλή του πρόσωπα, χρησιμοποιώντας το μυστήριο της Εκκλησίας!

Υπενθυμίζετε, ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών έχει ενημερωθεί και ερευνά τις καταγγελίες.

Αλλά, με όλα αυτά τα κρούσματα που συμβαίνουν και δεν είναι λίγα τον τελευταίο καιρό στον εκκλησιαστικό χώρο, ερωτάται και η αρχιεπισκοπή:

Το ζητούμενο εν τέλη, είναι να θησαυρίσει ο ιερέας «από αγάπη… στο Θεό, με μέσο την εκκλησιαστική διακονία;».

Γιατί, αν διερευνηθεί το πόθεν έσχες ιερέων που καταγγέλλονται, θα βρεθούν «λαβράκια» και σε πρόσωπα πρώτου βαθμού συγγένειας και όχι μόνο!.

*Επισήμανση στην εκκλησιαστική επιτροπή:

Μέσα στο Εκκλησιαστικό Σώμα, ξεχωριστή θέση κατέχει ο θεσμός των Εκκλησιαστικών Συμβούλων ή Επιτρόπων. Αυτοί αποτελούν τους πλέον άμεσους συνεργάτες του Εφημερίου και νοηματοδοτούν την εκπροσώπηση του λαϊκού στοιχείου στην Εκκλησιαστική Διοίκηση. Ουσιαστικά, επιλέγονται, όχι για να ωφεληθούν ανθρωπίνως κάτι, μιας που η θέση τους είναι τιμητική και άμισθη, αλλά για να βαστάσουν έναν ειδικώτερο Σταυρό, αυτόν της ευθύνης της διοικήσεως και διαχειρίσεως του Εκκλησιαστικού Κυττάρου που ονομάζεται Ενορία.
Στη σύγχρονη καθημερινότητα, με την πολυεπίπεδη εξέλιξη και την πολυπλοκότητα των σχέσεων, η διακονία του Εκκλησιαστικού Συμβούλου ή Επιτρόπου διαφέρει από αυτό που ήταν παλαιότερα. Πρέπει να γίνει συνειδητή η αυξανόμενη ευθύνη, όχι μόνο έναντι της κοινωνίας των πολιτών. Ευθύνη, η οποία δεν εξαντλείται σε πνευματικό επίπεδο, αλλά παρεκτείνεται σε νομικό, σε ηθικό και κοινωνικό έργο. Ουσιαστικά στις μέρες μας, ο Εκκλησιαστικός Επίτροπος καλείται να είναι διαρκώς έτοιμος για να δώσει “λόγον παντί των αιτούντι”, και δεν πρέπει να επιλέγετε με πρόσχημα, τις προσωπικές σχέσεις των ιερέων, χωρίς να λαμβάνετε ο λόγος των ενοριτών για το ποιόν του εν δύναμη επιτρόπου! 

Και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια»!

 Δείτε ακόμη:

«Όργιο»… παπά με επιτρόπισσα σε ενορία των Τρικάλων 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X