Ελλάδα

Ο αιθεροβάμων κύριος Γεραπετρίτης και τα πρωτογενή πλεονάσματα

Ο αιθεροβάμων κύριος Γεραπετρίτης και τα πρωτογενή πλεονάσματα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αφέλεια, άγνοια του άπειρου ή μήπως επικοινωνιακό τρικ; Σε ποια άραγε κατηγορία κατατάσσεται η δήλωση για το πρωτογενές πλεόνασμα του Γιώργου Γεραπετρίτη; Διαβάστε και διαλέξτε. Λοιπόν ο υπουργός Επικρατείας και δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε σε συνέντευξή του, πως οι δανειστές θα δεχθούν να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα κάτω από το 3,5% όταν εμείς τους πείσουμε ότι με την αλλαγή πολιτικής θα παράξουμε νέο πλούτο.

Και για να συμβεί αυτό οφείλουμε να προχωρήσουμε στην απελευθέρωση του επενδυτικού δυναμικού, τη συγκράτηση των δαπανών και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής η οποία θα οδηγήσει στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

Ομως, κύριε Γεραπετρίτη μου με όλο το σεβασμό προς το αξίωμά σας,  κάτι παρόμοιο έλεγε και η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά οι δανειστές είχαν κλεισμένα τα αυτιά τους. Και ξέρετε γιατί; Διότι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων σημαίνει νέα ρύθμιση για το χρέος, που τουλάχιστον οι Γερμανοί και οι συνοδοιπόροι τους ουδόλως επιθυμούν.

Τώρα αν εσείς καταφέρετε να τους πείσετε, ιδίως τώρα που η γερμανική οικονομία βυθίζεται στην ύφεση, θα σας βγάλουμε το καπέλο και θα ζητωκραυγάσουμε μαζί σας.

Αν ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και σας άκουγε ξέρετε πως θα σας αποκαλούσε κύριε Γεραπετρίτη μου; Αιθεροβάμονα…

Ο Προβοκάτορας

Σας έλειψε ο Γιάννης Πρετεντέρης; Από το φθινόπωρο στην οθόνη σας

Το επικοινωνιακό τέρας του Γιάννη Βρούτση

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X