Ελλάδα

Ο Νότης Μηταράκης σε ρόλο χασάπη συντάξεων…

Ο Νότης Μηταράκης σε ρόλο χασάπη συντάξεων…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Θαυμάστε υπεύθυνη απάντηση πολιτικού για ένα ζέον και σημαντικό θέμα. Ο Υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης ρωτήθηκε την Κυριακή το πρωί στο OPEN για τις λανθασμένες κρατήσεις σε 600.000 συνταξιούχους από τον ΕΦΚΑ και απάντησε με περισσή σοβαρότητα: «Απ’ ότι μου είπαν από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) σήμερα το πρωί σε τηλεφωνική σύσκεψη που κάναμε, δεν υπάρχει λάθος στην καταβολή των συντάξεων. Οι συντάξεις καταβάλλονται με το σωστά υπολογισμένο ποσό».
Σοβαρά; Απ’ ότι σας είπαν;;;; Σε τηλεφωνική σύσκεψη;;;; Σοβαρά;;;;;; Σε εσάς προσωπικά κύριε υφυπουργέ σας γίνεται κράτηση για εισόδημα που δεν έχετε εισπράξει; Γιατί ο ΕΦΚΑ κάνει κράτηση Εισφοράς Αλληλεγγύης στα 5/5 της αρνητικής προσωπικής διαφοράς που θα εισπράξει ο δικαιούχος το 2023, κι όχι στο 1/5 της αρνητικής προσωπικής διαφοράς, που εισπράττει από 1.1.2019 για το τρέχον έτος; Και του χρόνου στα 2/5 κ.ο.κ; Το “λάθος” του νόμου Κατρούγκαλου το αποδέχεστε; Και το χειρότερο το συνεχίζετε; Και σας είπαν σε τηλεφωνική σύσκεψη(!!!!!) πως δεν υπάρχει λάθος; Μήπως να το ξαναδούν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ; Είσαστε ενήμερος για την αποκλειστική δήλωση που έκανε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, που ρωτήθηκε από τον «Ε.Τ.» και έδωσε ξεκάθαρο στίγμα διορθώσεων σε λάθος κρατήσεις, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Πρέπει να γίνει επαλήθευση του τρόπου υπολογισμού από τον ΕΦΚΑ. Είναι ακόμη μια κληρονομιά που μας άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση θα γίνει εκκαθάριση με τον ορθό τρόπο υπολογισμού. Δυστυχώς, καθημερινά ανακαλύπτονται εκκρεμότητες και λάθη. Δικός μας στόχος είναι η διαφάνεια και το δίκιο. Έχουμε επιδοθεί σε αγώνα δρόμου μαζί με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ και τους εργαζομένους για να αποκαταστήσουμε και να νοικοκυρέψουμε αδικίες, παρατυπίες και τη διαλυτική κατάσταση σε κάθε επίπεδο. Με χρόνο, υπομονή και εργώδη προσπάθεια, στο τέλος θα τα καταφέρουμε».
Τέτοιες ενημερώσεις από τον ΕΦΚΑ (σαν τις δημοσιευθείσες στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ πρωτοσέλιδο του Ε.Τ. τις έχετε υπόψη σας; Μήπως να ζητηθούν εξηγήσεις -ξανά- από τον ΕΦΚΑ; Ο κατηγορηματικός τρόπος ότι “δεν υπάρχει λάθος στην καταβολή των συντάξεων. Οι συντάξεις καταβάλλονται με το σωστά υπολογισμένο ποσό”, ποιόν εκθέτει; 1.Τον ΕΦΚΑ; 2.Το υπουργείο Εργασίας; 3.Το εποπτεύοντα πολιτικό προϊστάμενο; 4.Τον Πρωθυπουργό; 5. Ολόκληρη τη Κυβέρνηση; Και για να έχουμε καλό ερώτημα: η Ε.Α.Σ έχει κριθεί αντισυνταγματική ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Επειδή γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχει κριθεί αντισυνταγματική, καλό είναι να την επιστρέψετε αναδρομικώς!
Και εν τέλει κύριε Μηταράκη “Κρείττον του λαλείν το σιγάν…ή αν προτιμάτε “Χρη σιγάν ή κρείσσονα σιγής λέγειν” (μετάφραση: Πρέπει να σωπαίνεις ή να λες κάτι καλύτερο από τη σιωπή) ή ακόμα διαλέξτε “Ο αν μη ίδης, μη λέγε. Ειδώς σιγά” (μετάφραση: Μη μιλάς για ό,τι δεν ξέρεις. Αν μάθεις, σώπα).
Κύριε Μηταράκη έχετε τρεις επιλογές…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X