Ελλάδα

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Θάνο Μικρούτσικο

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Θάνο Μικρούτσικο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ανείπωτη θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Θάνου Μικρούτσικου, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, στον καλλιτεχνικό και πολιτικό κόσμο της χώρας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε:

«Ο θάνατος του Θάνου Μικρούτσικου αποτελεί, αναμφισβήτητα, μεγάλη απώλεια για την Τέχνη και τον Πολιτισμό μας γενικότερα. Και η απώλεια αυτή είναι τόσο περισσότερο επώδυνη, όσο έρχεται σε μιαν εποχή, κατά την οποία τέτοια κενά είναι πολλαπλώς δυσαναπλήρωτα. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Με τη μοναδική μουσική του, αλλά και την πολιτική και κοινωνική του παρουσία, ο Θάνος Μικρούτσικος σφράγισε την εποχή μας. Τον αποχαιρετούμε καθώς ξεκίνησε να συναντήσει το Σταυρό του Νότου. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του».

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει:

«Μεγάλη απώλεια. Ο Θάνος Μικρούτσικος θα ζει στις καρδιές μας, μέσα από το τεράστιο έργο του». Μάλιστα, έσυνόδευσε την ανάρτησή του και απο το βίντεο κλιπ του σπουδαίου τραγουδιού του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη «Ρόζα».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για το θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου, ενός εμβληματικού συνθέτη με ανεξίτηλο καλλιτεχνικό αποτύπωμα. Η απώλεια του κάνει την Ελλάδα φτωχότερη. Εκτός από σπουδαίος μουσικός, ήταν ένας άνθρωπος με οραματική σκέψη, σπάνια ευαισθησία και μοναδικό καλλιτεχνικό ένστικτο. Έκανε τη χώρα μας περήφανη. Μοναδική μας παρηγοριά το σημαντικό έργο του που αφήνει ως πολύτιμη παρακαταθήκη και το οποίο θα διατηρήσει άσβεστη τη μνήμη του και στις γενιές που έρχονται. Η συγκίνηση μας είναι μεγάλη. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X