Πολιτική

Δείτε live: Συνέντευξη Κικίλια και των επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας

Δείτε live: Συνέντευξη Κικίλια και των επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συνέντευξη Κικίλια: Σε απευθείας σύνδεση με τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας η έκτακτη συνέντευξη τύπου του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με τα αμέτρητα πύρινα μέτωπα.

Στη συνέντευξη συμμετέχουν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Γεώργιος Πουρνάρας, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης της ΕΛΑΣ, Υποστράτηγος Γεώργιος Μιχαλόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, Ευάγγελος Γκουντούφας και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

«Η κατάσταση στην Πάρνηθα είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Τις τελευταίες 5 μέρες κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε 380 πυρκαγιές. Παράλληλα με την πυρκαγιά στον Έβρο η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 9 κρίσιμες πυρκαγιές. Το φετινό καλοκαίρι είναι το χειρότερο από μετεωρολογικά δεδομένα από πλευράς εκδήλωσης πυρκαγιών. Έχοντας επίγνωση της κλιματικής αλλαγής αναβαθμίσαμε σημαντικά την Πολιτική Προστασία. Το αποτέλεσμα δυστυχώς δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Χρειαζόμαστε να κάνουμε και άλλα βήματα για να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε», τόνισε ο κύριος Κικίλιας.

Δείτε ΕΔΩ live

Συνοπτικά οι τελευταίες εξελίξεις σε όλα τα πύρινα μέτωπα :

Η φωτιά στη Φυλή και στη Χασιά όπου σπίτια έγιναν στάχτη, έχει επηρεάσει περιοχές νότια της Πάρνηθας στην ευρύτερη περιοχή της Ντάρτιζας και δυτικά της Αγίας Παρασκευής και Αμυγδαλέζας, όπου οι φλόγες έχουν κάψει σπίτια ενώ δόθηκε εντολή για άμεση εκκένωση της δομής της Αμυγδαλέζας. Μετακινούνται 700 μετανάστες. Μήνυμα 112 για εκκένωση των οικισμών Αγία Παρασκευή, Αγιο Ιωάννη Ρώσο, Αμυγδαλέζα, Καποτά. Η φωτιά βρίσκεται στην περίμετρο του στρατοπέδου Καποτά ωστόσο δεν έχει μπει μέσα στο χώρο. Μήνυμα 112 και για την περιοχή Λεφάντω για εκκένωση προς Άνω Λιόσια. 112 και για την περιοχή Σοφό Ασπροπύργου για εκκένωση προς Αττική Οδό.

Αναζωπύρωση και στην Ιερά Μονή Κλειστών.

Αναζωπύρωση στα Βάγια Βοιωτίας όπου πέρασε η φωτιά που ξέσπασε χτες στην Υλίκη.

Στον Έβρο τρία μεγάλα μέτωπα. Συγκεκριμένα, στην Αλεξανδρούπολη η φωτιά μαίνεται στις περιοχές Πετρωτά, Πέραμα, Μεσημβρία, Αύρα, Συκορράχη και Πλάκα και στο δάσος της Δαδιάς στις περιοχές Νίψα και Σύμη και κατευθύνεται προς τη Ροδόπη. Εκκένωση της περιοχής Μέστη ζήτησε η Αστυνομία.

Στην Χρυσούπολη Καβάλας βελτιωμένη είναι η εικόνα σε δύο μέτωπα κοντά στις περιοχές Αβραμηλιά και Διαλεχτό.

Επισης πυρκαγιές αντιμετωπίζονται στις περιοχές Μακρακώμη Φθώτιδας, Κρυονέρι Ναυπακτίας, Ταρσό Λειβαδιάς και Πρόδρομο Βοιωτίας, όπου το μέτωπο πέρασε το βουνό και καίει πουρνάρια στην πλευρά της Ζάλτσας. Δεν υπάρχει κίνδυνος για τον οικισμό.

Ενεργές καύσεις στην Άνω Δροσίνη, Μίσχο Ροδόπης, όπου έχουν καεί και σπίτια και Μοσχοπόδι Θήβας

Σε ύφεση στα Ψαχνά Ευβοίας.

Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 23.00 χθες στη Σαμοθράκη, σε δασική έκταση στην περιοχή των Θέρμων. Στο νησί όμως παραμένουν χωρίς ρεύμα για δεύτερη ημέρα λόγω καταστροφής του δικτύου μέσης τάσης της Αλεξανδρούπολης ενώ υπάρχουν προβλήματα και στην υδροδότηση.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στην περιοχή της Φυλής ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της πυρκαγιάς.

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων:

ΦΥΛΗΣ ΚΥΚΛΙΚΟ, ΥΨΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΝΑΛΑ,
ΑΓΙΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΥΛΗΣ
«ΤΟΥΟΤΑ» ΛΟΦΟΣ ΚΥΡΙΛΛΟΥ
ΦΥΛΗΣ, ΥΨΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ «ΧΡΥΣΟ ΒΑΡΕΛΙ»
ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
ΠΑΡΝΗΘΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΣΚΙΖΑ
ΠΑΡΝΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΦΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΗΣ
ΦΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Αποκατάσταση της κυκλοφορίας:
1) ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, ΥΨΟΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ «ΚΑΠΟΤΑ», ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΝΤΑΡΔΙΖΑΣ 2) ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Προαστιακός: Αποκαταστάθηκε η γραμμή Πειραιάς-Κιάτο και Μιντιλόγλι-Κάτω Αχαγιά

Μονή γραμμή στο τμήμα Οινόη-Τιθορέα. Λόγω της μονής γραμμής η αμαξοστοιχία 882 αναμένει στην Οινόη με εκτιμώμενη ώρα αναχώρησης γύρω στις 12:00.

—Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής- Αλεξανδρούπολης, από το ύψος του κόμβου Μέστης Αλεξανδρούπολης έως το ύψος του κόμβου Μάκρης Αλεξανδρούπολης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X