Ελλάδα

Πρόσφυγες και μετανάστες έσπασαν την καραντίνα στο Κρανίδι

Πρόσφυγες και μετανάστες έσπασαν την καραντίνα στο Κρανίδι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μετανάστες και πρόσφυγες έφυγαν από το ξενοδοχείο, στο οποίο φιλοξενούνται, καθώς διακινήθηκε η πληροφορία πως η νέα καραντίνα δεν ήταν νόμιμη.

Έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης και συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου. Η δομή μπήκε και πάλι σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων καθώς τρία από τα 125 δείγματα που έλαβε προχθές ο ΕΟΔΥ βγήκαν θετικά στον κορονοϊό.

Ειδικότερα,παρά το γεγονός ότι η δομή φιλοξενίας προσφύγων έχει τεθεί σε αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας των διαμενόντων για χρονικό διάστημα 15 ημερών κατόπι απόφασης των υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας λόγω του εντοπισμού τριών νέων θετικών κρουσμάτων κορονοϊού, αυτή την ώρα έχουν εξέλθει από τον χώρο φιλοξενίας (ξενοδοχείο «Γαλαξίας») και πραγματοποιούν πορεία προς το κέντρο της πόλης κρατώντας πανό που γράφει «Galaxy no corona».

Πρόκειται για περίπου 150 άτομα αφρικανικής καταγωγής που έχουν ήδη φθάσει έξω από το αστυνομικό τμήμα φωνάζοντας συνθήματα.

Θυμίζουμε ότι βάσει των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί στο ξενοδοχείο επιτρέπεται μονάχα η κατ’ εξαίρεση είσοδος στους εργαζόμενους της δομής, σε αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και στο προσωπικό των υγειονομικών μονάδων.

eretikos

Δείτε ακόμη:

Καιρός: Σφοδρή βροχόπτωση στον Βόλο -Καταστράφηκαν δενδροκαλλιέργιες στο Πήλιο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X