Ελλάδα

Τα διαφορετικά οράματα του Τσίπρα και του Σκουρλέτη

Τα διαφορετικά οράματα του Τσίπρα και του Σκουρλέτη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Προς το παρόν έχουμε διαφορετικά οράματα στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δύο από αυτά τα οράματα είναι του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Σκουρλέτη, όπως τα έχουν εκφράσει τις δύο τελευταίες μέρες με λίγες λέξεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 είπε: «Εμένα το όραμά μου είναι το κόμμα να γίνει η «ραχοκοκαλιά της Προοδευτικής Παράταξης» και η χώρα να αποκτήσει μια προοδευτική διακυβέρνηση. Θέλουμε συγκλίσεις, θέλουμε όμως μια ριζοσπαστική πολιτική που να οδηγήσει τη χώρα προς τα εμπρός.»

Μία ημέρα νωρίτερα ο Πάνος Σκουρλέτης σε άρθρο του στην Αυγή έγραφε: «Δεν πρόκειται για μια προσπάθεια διαμόρφωσης μιας νέας απροσδιόριστης δημοκρατικής παράταξης, άλλωστε άλλο είναι το νόημα και το περιεχόμενο της παράταξης και άλλο του κόμματος, μιλάμε για την Αριστερά της εποχής μας» και πρόσθετε ««Δεν μπορεί αυτή η συζήτηση να γίνεται με όρους προηγούμενων δεκαετιών ή να εργαλειοποιούνται οι πολιτικές καταγωγές με σκοπό τη διαμόρφωση άχαρων μηχανισμών».

Και όπως αντιλαμβάνεστε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον γραμματέα έχουν κάπως η εντελώς διαφορετικά οράματα. Και το ποιο θα αποδειχτεί…παρόραμα θα το διαπιστώσουμε τους επόμενους μήνες. Και κατά την άποψη του Προβοκάτορα ο Πάνος θα στραφεί στον Νίκο και θα πει: «Χάσαμε Νίκο».

Και τότε ενδεχομένως κάποιοι να πάρουν τα πολιτικά τους μπογαλάκια για άλλες πολιτικές στέγες, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν στο χώρο αυτής της Αριστεράς, στην οποία ο εκλεκτισμός συμπίπτει με το μικρό μέγεθος…

Ο Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X